Jom Ikut Saya

08 Oktober, 2013

Persediaan..menunggu hari....

ASSALAM

Apa khabar semua..moga sihat & ceria selalu.
Seperti yg rakan2 semua sedia maklum..Oktober adalah bulan yg ditunggu2 oleh sy sefamily..berdasarkan scan.. tarikh due sy adalah yg pertama 30/10/2013 & yg paling latest adalah pada 25/10/2013..so mana mau ikut..hanya berserah pada ketentuannya..harap2 klu cepat dari tarikh tu pun lagi baik..memandangkan sy memang dah masuk 37 minggu lebih sekarang ni & doktor pun dah cakap anytime boleh bersalin...kene bersedia fizikal mental & material..hikhik..
Ok.jom tgok serba sedikit persediaan sy..

 JAMU..
sy memang sejak anak pertama guna jamu AIR MANCUR.. ada juga ubat periuk..minyak gamat..ada lagi yg lain2 jenis ubat2 moden utk luka bersalin sy lom beli...hehehe..
 BENGKUNG..
Bengkung ala2 zaman dulu..mmg buat sendiri (mak yg buatkan masa pregnant anak first)..mak sy ni cerewet sikit..byk pantang larang..so katanya bengkung mcm ni lagi bagus..ok ikut jek...alhamdulillah sampai sekarang sy masih gunakan bengkung ini..panjang  tau...sy tak reti pakai sendiri mesti mak atau cik hb yg pakaikan..
 Baju/seluar..barut..bedung..napkin..
ada yg baru ada yg lama..coz yg lama tu  guna sekejap jek...masih elok..so wat pe nak membazir..baby cepat membesar..
 Bedak..wet tisu..botol..pampers..sabun....dll..
 Tgoklah..ini 2 org budak pun sebok nak bergambo..
 OK..semua ni sy masuk dlm box besar coz nak letak bawah..sy akan berpantang di bawah..xkan naik bilik atas selagi tak abes pantang..hehehe so semua2 ni wat sementara sy letak dlm box jer...klu x muat kemudian pk camner..
Ok..utk baby baru nnti mmg sy dah beli drawer baru utk letak baju2 & segala barang baby..masih kosong..dah habes pantang baru ada isi kot...hehehe..ok..stakat ni itu jek kot persediaan sy..oh..ya..lupe plak..beg baju utk admit wad nanti..mmg dah standby dlm kete lama dah..lupe nak snap gambo.. 

OK..sebelum sy menutup bicara..dikesempatan ini sy ingin memohon ribuan ampun dan maaf andai sepanjang perkenalan kita di alam maya ini telah menyinggung mana2 hati & perasaan rakan2 semua melalui tulisan yg telah sy abadikan disini...moga kita diberi kesempatan utk bersua kembali..doakan lah sy & baby yg bakal lahir ini dipermudahkan & selamat keduanya. Aminn 
IN SYAA ALLAH


JUMPA LAGI




13 ulasan:

Ann Ishak berkata...

semoga dipermudahkan waktu bersalin nanti, selamat ibu dan anak.

nyanyisunyi berkata...

Akak doakan baby keluar pada 18Okt bersamaan hari JUmaat..besday akak tu heheh..

mudah2an Allah permudahkan dan selamat semuanya.. banyak2 berdoa ye..

Sharifah Nadzarah berkata...

An Ishak - AMIN2...Mudah2han...TQ DTG

Sharifah Nadzarah berkata...

Nyanyisunyi- AMIN2..kak..ada rezeki bolehlah sama tarikhnya kak...
TQ KAK dtg...

noname berkata...

Assalamualaikum,
abg & akak depa xsabaq nak tengok adik depa no!
Moga selamat melahirkan,banyakkan zikir/tasbih (Subhanallah/astagfurullah) & berdoa.
Akak pun tenggelam/timbul gak..he..he..he.

Kakzakie berkata...

Sabar...sabar semuanya ye. mama zakie pun boleh sabar tak kan umi tak sabar ye aidil kan..

Barang semua dah siap itu yg terbaik SN..

Sharifah Nadzarah berkata...

noname- AMIN2..TQ KAK...

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- Hehehe..TQ Kak dtg..lama sy menyepi..doakan sy & baby ye kak..

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

semoga di mudahkan urusan bersalin nanti. Dah siap semua barang-barang tu.

aizamia3 berkata...

set bersalin tu masa pantang dak Nuha, memang tak serasi :(
bengkung tu.. ai pun guna yang sama.. tukang lilit en. suami.. ;)

mama sara nur berkata...

assalam

mesti tak sabar nak tunggu kedatangan org baru ni he hee
tumpang gembira, semoga semua berjalan lancar ye
dah siap semua tu..

eira eixora berkata...

amin. semoga segalanya dipermudahkan. doa banyak2

cikceriacorner berkata...

moga segala urusan akak dipermudahkan...amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...