Jom Ikut Saya

26 Mac, 2014

MH370 DALAM INGATAN SELURUH RAKYAT MALAYSIA

ASSALAM

HARI NI TIADA W..W...
SAYA INGIN BERBICARA SEDIKIT...
HARAPAN TINGGAL HARAPAN
KENANGAN TINGGAL KENANGAN
YANG PASTI 
KEHIDUPAN MESTI DITERUSKAN
SAMA-SAMALAH KITA BERDOA 
AGAR USAHA PENCARIAN SERPIHAN MH370 
MENEMUI KEJAYAAN
AGAR AHLI KELUARGANYA & SELURUH DUNIA REDHA DGN KEHILANGANNYA
 


SEPANJANG RENTETAN KEJADIAN YG MENIMPA NEGARA KITA INI...SEMUA RAKYAT SENTIASA MENANTI2 KHABAR BERITA TERBARU..JUMPE KE TIDAK..HIDUP KE MATI..& BERBAGAI SPEKULASI YANG TIMBUL HINGGA SAYA PUN ADAKALANYA TERPENGARUH DGN CERITA2 TERSEBUT...TAPI BILA DIFIKIR KAN SEMULA..BETUL KER..LOGIK KER..SETIAP KALI BALIK KEJE TERUS JEK ON TV...SIARAN YG DICARI ADALAH BERITA PASAL MH370...SY PERCAYA SEMUA PASTI BERBUAT BEGITU BETUL TAK??? HINGGAKAN SEBELUM TIDO PUN SY MASIH BERCERITA PASAL MH370 DGN CIKHB... BAGAIMANAKAH..KENAPAKAH..BETULKAH..MCM2 PERSOALAN..IANYA MEMBAWA KEPADA MIMPI...SY BERMIMPI DIMANA MH370 TELAH MENDARAT DI SEBUAH KAWASAN LAPANG YG DIKELILINGI HUTAN..TETAPI APABILA SY TGOK DIDALAM PESAWAT..SEMUA PENUMPANG TIADA...KEMANAKAH?..TERUS TERJAGA..SAMPAI BEGITU SEKALI PENANGAN KES MH370 INI...PAGINYA TERUS SY CERITA DGN CIK HB..& SY PERCAYA MH370 MASIH SELAMAT...TAPI APAKAN DAYA..SETELAH PENGUMUMAN DIBUAT OLEH DSN...SY MENITISKAN AIRMATA SEDANGKAN TIADA SESIAPA YG SY KENALI DIDLM MH370 TERSEBUT..BETAPA KEJADIAN INI MENGUSIK JIWA SY & SELURUH RAKYAT MALAYSIA JUGA SELURUH DUNIA...SKRG...HANYA DOA YG DITITIPKAN UNTUK MEREKA..TAPI MASIH MENGHARAPKAN KEAJAIBAN MANALAH TAHU..INI SEMUA URUSAN ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI..

OK JUMPA LAGI

IN SYAA ALLAH


NOTA: SY AKAN BERCUTI MULAI ESOK HINGGA ISNIN...JIKA DI IZINKAN OLEHNYA JUMPA HARI SELASA DEPAN...


5 ulasan:

Sweetie berkata...

Saya pun sama... berharap-harap agar laporan2 tu tak benar dan keajaiban berlaku... dengan kuasa Allah, siapa tahu kan...

Kakzakie berkata...

Kakak merasakan ramai yg mengharap satu kuasa miracle yg membantu dan menyatakan semua mereka masih selamat...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Rabbi Yasir Walatu`asir... semoga segala pencarian di permudahkan..

kakyon berkata...

semuga di permudahkan urusan mencarinya..

Phoebe berkata...

Salam perkenalan sis. Sy setuju, penangan kehilangan MH370 sangat hebat dan dirasai oleh seluruh rakyat Malaysia. Walaupun tidak mengenali sesiapa yg berada atas pesawat tersebut, membayangkan saja perasaan ahli keluar sudah cukup untuk menitiskan air mata. Berat mata kita memandang, lagi berat bahu mereka memikul. Semoga team SAR kita dapat menemui MH370 in shaa Allah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...