Jom Ikut Saya

29 Mei, 2012

HERNIA @ ANGIN PASANG..


Assalam

Agak lama sy tidak bersiaran kebelakangan ni..
sejak blog sy tak boleh nak uplod gambo2 lagi sy terus takde mood nak update n3..
ditambah dgn xtvt seharian yg padat maka terus sepilah blog sy ni..TAPI 
alhamdulillah hari ini sy nak share satu cerita...dimana minggu lepas cik hb sy telah selamat menjalani pembedahan HERNIA...so sy telah bercuti pjg untuk menjaganya... u alls tau tak apa tu hernia? kalau nak tau boleh klik sini ye..sy nak terangkan  pun tak berani..takut salah penerangan pulak..cuma apa yg telah dilakukan terhadap cik hb sy ialah doktor telah memasukkan semula ususnya kedalam.. kemudian bahagian yg berlubang ditampal dgn sejenis jaring bagi mengelakkan usus terkeluar kembali..tapikan...doktor tu cakap kemungkinan untuk jadik semula adalah 50%.jika pesakit buat kerja2 berat atau memberi tekanan pada obdomen tersebut..emmm.nampaknya lepas ni sayalah kene wat keje yg berat2..jgn sy pulak yg sakit udahla yek..
So sekarang cik hb masih berehat dirumah..setakat ni dapat mc 2 minggu...mungkin next week akan sambung mc kot.. coz sy tgok lom betul2 sembuh..jalan pun masih terbongkok2..masa hari pertama operate siap guna tongkat lagi...nasib baik tongkat arwah abah masih ada...
Makan pulak hari2 saya bagi makan ikan haruan...menu semua utk org pantang sy buat..dah mcm bersalin jek hihihi..jemu tak jemulah..nak baik tak?? sy cakap..kalau nak baik makan jer ikan tu..zalim tak saya?? tapikan kira pestime sy masak ikan haruan.. masa sy bersalin pun tak makan ikan tu..huhuhu...
OKlah dah panjang sy stori mori ni..nnti jemu lak..dah le takde gambo..
Doakan cik hb sy cepat sembuh ya..

Nota: saya betul2 penat..jalankan 2 tugas sebagai ayah & ibu hingga sy menangis betapa pentingnya suami disisi...
takkan nak suh cik hb tolong lak kan??..nasib baik minggu ni budak2 dah stat cuti sekolah...

Jumpa lagi


5 ulasan:

Kakzakie berkata...

Masya-Allah ini kisahnya yg buat SN senyap sunyi ye... sedih kakak dengar. Dlm hati tergerak nak call tapi abang kata jgn ganggu org sedang susah hati takut hal peribadi...

Tunggu-tunggu-tunggu ini kisahnya. Salam kakak buat semua dan kakak doakan moga cepat sembuh dan buat masa ini banyakkan bersabar...

Sharifah Nadzarah berkata...

KAKZAKIE- TQVM KAK...KERANA MEMAHAMI...DAH LAH TENGAH SEDIH FIL MENINGGAL DUNIA..TAMBAH LAGI DGN KEADAAN CIK HB..
MOGA TUHAN PERMIDAHKAN SEGALANYA..
TQ KAK..

sisdee berkata...

kesiannya...tapi btabahlah..insyaallah segalanya Allah permudahkan...doa pas solat agar segalanya dipermudahkan...

i doakan ur hb cpt2 smbuh..bahaya mmg hernia nie :(

Sharifah Nadzarah berkata...

sisdee- tq3..
semoga semua selamat..

mama aini berkata...

assalam..semuga hb sharifah dah bertambah sihat skrg ni..amin..ehem berat tugas yg sharifah kena buat..hu2x..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...