Jom Ikut Saya

23 Mei, 2013

Mengidam- KACANG POOL HAJI

ASSALAM

Kabare semua...hehehe...ok..sorry..yelah kite tenggelam timbul jek sekarang ni....sampaikan madam azian dah komen mana tuan rumah..hehehe...ekceli sy masih lagi dlm keadaan tak konsisten (eceh mcm main bola jek..maklumler JDT menang semlm)..bukan ape kekadang pepagi dah tingtong kepale ni..pastu uwekk2...so mood pon kelaut lah....oklah patutnya sy n3 citer ni isnin haritu tapi biasalah hari isnin mood mmg dah kelemasan terus bukan kelaut lagi ditambah dgn sebab2 yg utuh diatas tu...membawak lak kehari2 seterusnya...emmm..x dapek la den nak nolong..hehe..tapi harini mood agak2 ok la..sebab esok nak coti..yesss..tapi lusa keje balik...emmm sedey....oklah jom citer ape yg sy ngidamkan sgt tu...sabtu lepas sy off (mmg cuti hari sabtu rotate dgn boss sebab tu kene keje sabtu ni)....so hari jumaat dah wat temujanji dgn cik hb mintak dia bawak sy makan kacang pool..dah lame sy teringin nak makan (sejak pregnant ni lah..x lama mana pun)..tapi masa tak mengizinkan..so alhamdulillah akhirnya dapatlah sy makan sabtu lepas...selepas teramat lah jelesnya tgok madam azian tu dah pegi makan dulu!!!..hehehe jgn marah yan..ekceli walaupun sy ni dok JB..tapi nilah pestime sy makan kacang pool haji  ni..SEBAB??..sebelum2 ni bukan tak penah makan..tapi semuanya dibuat sendiri oleh arwah abah..maklumler abah kite kan org arab..so sedappp..adalah jugak die citer pasal tmpt makan ni tapi idak ler teringin nak pegi..sampailah skrg ni baru mengada2 nak pegi...plan awal nak buat sendiri..tapi mcm malas pulak..so serang jelah kat sini...ok jom tgok gambo apa yg ade..hehehe...

KACANG POOL HAJI
Medan selera dekat sebelah bomba..org JB mesti tau kan?? lagi2 yg selalu JJCM
Inilah kacang pool nya..ada telur+bawang+lada+limau..
1 SET KACANG POOL
Nak tau tak..cik hb kite tak penah makan..die kan org jowo..tapi mangkuk die licinnnn...sedap le tu..bila tanye sedap tak bang..dia jwb oklah..eleh konon malu..
Ada juga nasi lemak dlm nya ada ikan goreng + telur..oklah not bad..yang ni aleya & amirah punye..diaorg mana nak makan kacang pool tu..

Ada rojak buah..cik hb yg ngidam..kekeke..sy tak rasa pun..ye lah tekak memang tak nak so mmg sy tak rasa lah..cik hb cuma kat not bad..

Haa..ABC..ni biasalah utk budak kecik ni..tgok org amik nasi lemak dia pun nak tapi tak makan langsung.. so sy jugek yg kene makan..yelah dah nampak air batu ni..pun sodapp jugek..ada eskrem atasnya..ada mcm2 ais kat situ tapi xleh oder mcm2 semua dlm keadaan tak konsisten ( aleya & amirah demam tapi beransur pulih)...SO..itulah dia akhirnya merasa jugek sy kacang pool..plan nak repeat lagi..tapi mcm nak buat sendiri..tgok lah nnti macamana....ok lepas ni ape lagi yg sy ngidam??? cer teka..hehe..tunggu..klu sy sihat pasti ada n3..tengah buat temujanji baru dgn cik hb ni..dah lulus..cuma lom ada masa yg sesuai..bz memjg..kikiki...(hai mcm keje menteri jek kan)..


JUMPA LAGI
IN SYAA ALLAH


Nota 1: Pregnant kali ni suke makanan yg berempah..kari semestinya..
Nota 2 : Makan mesti ikut time..klu tak pasti keluar balik...
Nota 3 : Kalau tekak kata tak nak makan walaupun perut kosong..tetap tak nak makan..rela minum air jek..x taulah kenape
Nota 4 : Suke makan makanan yg org lain masak..rasa mcm sedapppp jek..padahal cik hb kata tak sedap langsung (kat kedai le)
Nota 5 : Bila timbang masa check up.. berat kejap turun kejap naik..sampaikan nurse tanye awak diet ke??..tapi rasanya awal lagi kot..kang naik mendadak teruk pulak.




3 ulasan:

Mummy Chubby berkata...

Mummy baru je layan kacang pool ari selasa ritu...teringin sgt tekak ni.heheee

Kakzakie berkata...

Kacang pol haji tu dah femes tempat kita macam mee rebus pak wahid juga femesnya.

Masih wek-wek lagi ke SN? Harap cepatlah berlalu senang sikit kan.

azian berkata...

ehem ehem...tak yah laa bermadam madam hoccayyy...hihi...segan acikkk
semoga SN sihat dan baby pun sihat yek...xoxo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...