Jom Ikut Saya

22 Februari, 2012

JEMPUT-JEMPUT BAWANG DAGING BURGER...

ASSALAM

Dah petang..takkan nak RTK jugakkan?? hehe
oklah  kali ni nak share very simple dish..
sy buat ni dah lama..cuma tak sempat jer nak n3...
alah jemput2 jer..cuma sy tambahkan daging jer dlm adunannya..
mudahkan??? cubalah sedapppp..
jemput-jemput adalah kegemaran cik hb sy...
so mesti kene selalu buat..tak kiralah pagi..petang or malam
JEMPUT2 BAWANG DAGING BURGER..
Antara bahan yg sy gunakan...
Bawang..kentang...daun sadri..& daging burger
semuanya potong dadu & cincang..
Adunannya pula mestilah 
tepung gandum & sy tambah sedikit rempah kari
kalau tak nak pun takpe..ikut suka
Gaul sebati semua bahan..jgn cair & jgn pekat sgt ye
perasakan dgn garam..
Siap utk digoreng...
selamat mencuba..kalau sudilah..
jumpa lagi



5 ulasan:

aimaniman berkata...

anak akak pun gila2 suka,... cengkodok dia kata, kalau nak hotdog pun dia panggil cengkodok,.. asal bunyi sama je sampai akak keliru...

sisdee berkata...

byk betul makanan kat ur blog..i like ;)

saya tak tinggal kat adda height tapi berdekatan :) salam kenal juga..tq sbb sudi jengok blog saya tak sebape tu ;)

Kakzakie berkata...

Jangan lupa pencecah sos mesti sepinggan tak cukup.

p/s: bilalah kita dapat berjumpa ye?

ct rahani berkata...

salam kenal kak.. :)

sedapnya jemput2 tuh.. x penah wat jemput2 taruk daging.. leh cuba nih.. :)

munna berkata...

ada daging burger yag buat lain tu...munna selalunya cuma tambah hotdog je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...