Jom Ikut Saya

02 Februari, 2012

KERIA oh KERIA..

ASSALAM

Lamanya sy update blog sy ni...sy hanya dapat BW jer...
utk menaip n3..mmg tak sempat...sy terlalu sibuk skrg ni..
ditambah pula internet kat opis ni pulak meragam...
hari ni baru nampak mcm ok..
tak taulah pulak nanti ptg2 sikit..jgn buat hal lagi sudah...
kerja sy melibatkan internet connection..klu xde..x siap koje den..
oklah tak nak celoteh pjg2..kali ni sy nak share xtvt sy weekend lepas..
sy beli keledek..mula2 nak buat donut keledek...
bila sy rebus & lecek keledek tu ada byk la pulak urat2nya...
sy ckp dgn cik hb mcmane nak wat donut mcm ni..sy buat keria je lah ye??
cik hb sy ok jek..mmg peberet dia keria tu..
lama jugak dia dah order dgn sy suh buat tapi tak buat2..
akhirnya dari plan nak buat donut terus jadi keria...
tapikan ada cerita sikit disebalik kejadian keria ni...
buat pe sy nak cover2 kelemahan sendiri..byk yg perlu sy pelajari lagi...
sy sebenarnya x reti nak buat gulanya tak caye cer tgok..

keledek tu dlm 600 gram (sy timbang)
byk ni jer dapat...
gambar adunan xde sape nak tolong amikkan
sori la..bentuknya.tak berape cun..
dah siap digoreng...
Tadaaa..inilah keria hasil air gula sy..TAK JADIKKKK!!!!
bengang sy masa tu..dah beria2 dari awal jap agi part air gula failed
aduhhh...sy trus ckp kat cik hb..
"abg kuih sy tak jadiklah..mcm ni jer.boleh lah eh"
benda dah jadik..ktorg ngap jer lah tapi rasanya
mabeles..
Hehe..dah la tak jadik posing lelebih plak..
jeng..jeng..jeng...cer tgok bawah plak
 Yesss..ini baru betul KUIH KERIA..
Nak tau..malamnya masa sy sibuk iron baju kat bilik..
rupa-rupanya cik hb buat air gula utk kuih belen yg belum disira ..
bila sy turun bawah...alangkah tergezuttnya..cantik jer kuh ni atas meja
tapi kali ni posing guna pinggan plastik jer...
respek giler sy kat cik hb..malu pun ado..
mane tak malunya..org laki pandai dari pompuan...
pasni kompem part air gula sy panggil cik hb buatkan...
boleh gitu..ekekekeke..
 Dah jadik haruslah posing lagi..hehe
haritu makan tak puas lah...ingat weekend ni nak buat lagilah..
kali ni sy nak belajar buat air gulanya dgn cik hb...

ok jumpa lagi...

6 ulasan:

LiErOSe~QiEmi berkata...

nampak sedap...
terigin nak buat, tapi takut fail tang air gulanye jugak laa hhihii..

Qhaifa Nur berkata...

dapat makan panas2. aduh sedapnya...

Sharifah Nadzarah berkata...

lierose- kuih keria mmg sedap...pastu nak buat pun mudah..tapi bab air gula tu yg serammm hihi tq dtg

Sharifah Nadzarah berkata...

qhaifanur- btul tu..buatlah pulak..hehe tq

Cekgu Maz berkata...

bestnyer keria tu...nak plak kalau hb tlg buat xgitu...

mama aini berkata...

ehem rajinnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...