Jom Ikut Saya

17 Jun, 2016

Kasut raya kakak leya

ASSALAM

SALAM JUMAAT PENGHULU SEGALA HARI

Hai semua lambat lagi sy harini..byk keje lorrr..dah dtg tadi menempuh jem..harini kene drive sendiri cik hb masih mc..aduhai punyelah pjg ingatkan eksiden..rupenye org tar jln..hampeh betul..x pasal2 merah punch card kite harini..mana taknye kat radio ada bgtau hampir 5km jem nye..pepagi dah kasi hati panas..huhuhu..sib baik hujan pagi tadi..terus padam kepanasan itu..heeee..ok lah jom tgok gambo kat bawah tu..eee kaki busuk sape ni...hehehe

KASUT RAYA BUDAK ZAMAN SEKARANG

Sabtu lepas..masa cik hb balik pontian atas urusan keluarga tu..sempat pulak diaorg meronda ke Billion (sape org pontian tau lah tmpt ni)..alah mcm the store lebih kuranglah..katanya sementara nak tggu family k.linda sampai dari melaka cik hb dan kakak jln kat situ (cik hb balik berdua je ngan kakak)..tetiba mata si kakak ternampak lah sale kasut2 cam kat gambo tu..mmg dia dah bgtau sy dia nak kasut camtu..maka berlakulah adegan wasap mewasap antara ibu anak ayah..group lah..so sy pun ckp alang2 dah jumpa yg sale tu beli jelah..emmm suke lah kakak dah dpt kasut raya..sian adik2 tgok jek..xpe ye adik2..sok lusa kita gi carik kasut..kakak tinggal rumah hahahaha....tapi tu lah anak2 zaman sekarang semakin pandai memilih ikut pilihan hati..mengikut perkembangan semasa..klu dulu2 time sy jgn haraplah..apa yg abah beli tu jelah yg kite pakai..x dpt nak memilih pun sbb abah ukur kaki ngan tali..pastu abah pegi beli kasut sorang x bawak pun kite..klu di kenangkan smua tu..tersenyum sendiri..cuma yg sy geramkan..nnti mesti kene beli sandal tuk pakai ngan baju kurung..x kan nak pakai kasut tu ngan baju kurung plak kan....tapi klu  gi skolah tu ok jek kan pakai kasut camtu ngan baju kurung hahahaha....oklah sampai sini aje..hari ni x syer juadah berbuka..mcm xde mood..nntilah next week ye..esok sy offday..jumpa isnin..babai.


JUMPA LAGI 

INSYA ALLAH


Nota: Isnin pun lambat jugak kot..sebab sy nak amik report card skolah agama kakak berdua tu..cmnelah keputusannya..sebab cikgu tak bagitau langsung kat murid2..smua tggu hari terbuka...suprise!!



3 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Kalau dah itu yg disuka beli ajelah..

Malinda Ismail berkata...

Skng banyak je bebudak pompuan pakai kasut gitu dgn baju kurung la pah...fesyen kot...ana pon penah pakai gitu...akak ingat dia beli sandal tali2 hari tu sebab akak ada tanye beli kasut camne yah...dia ckp kasut tali2...hahaha

Nooriah Abdullah berkata...

memang fesyen skrang ni pakai macam tu
anak akak pakai baju kurung tapi kasut sebijik macam tu
mungkin senang nak jalan kot rasa nya kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...