Jom Ikut Saya

01 Jun, 2016

Makan-makan sempena anibeseri ke-12 30/5/2016

ASSALAM

ALHAMDULILLAH TANGGAL 30/5/2016 GENAPLAH 12 TAHUN USIA PERKAHWINAN SY DGN CIK HB... SELAMA ITULAH KAMI MENGHADAPI SUSAH SENANG BERSAMA..MEMBINA & MEMPERBAIKI BAHTERA YANG KAMI BINA BERSAMA AMANAH2 ALLAH YANG TELAH DIKURNIAKAN KEPADA KAMI..MOGA IKATAN SUCI INI TERUS BERKEKALAN HINGGA JANNAH..AMINN.

OK..itu intro utk n3 kali ni..walaupun x up pada tarikh tersebut..sebab haritu sy cuti kikiki..tapi tetap nak update jugak..so cik hb tanye nak apa..sy cuma cakap nak makan jek..mee goreng mamak kahkahkah..apa pye teruklah permintaan..sebenornya sy jenis bukan harapkan sesuatu yg indah..mahal..spesel..cukuplah sekadar ingat dan ucap sudah memadai..kerana sebagai pasangan kita harus memahami dan menghormati kemampuan suami kita..dan sy lebih suka meraikannya bersama anak2..yang penting smua hepi..sy tak suka hepi sorang jek..yg lain tgok..no no no sy tak suka mcm tu..so sejak anak2 dah besar sket ni..sy meraikan hari2 begini bersama2..biasanya makan2 lah..jalan2..yg penting bersama2..ok..disebabkan hari isnin sy cuti..maka ahad malam ktorg dah raikannya dgn bawak anak2 gi makan jek..tapi sblom tu ktorg adalah kluar gi soping..tu n3 lain k.. balik dari soping tu terus plan nak gi mana..mula2 sy just ckp makan kat SYED jek..sbb tekak ni mcm nak sgt makan mee goreng mamak..so hb ok jek..pastu bila dah dekat tu nak sampai tu cik hb ckp kita gi  ZZ nak..sy pun pk2 on jerlah..tpi x pegi yg kat bandar tu..just pegi kat area sy jek kat dato onn tu... zz ni byk cawangannya..klu siang sy suke ke HQ nye..klu mlm carik yg dekat2 jelah..jomlah tgok menu apa yg ktorg oder..

SUP GEAR BOX
Sori to say..HQ pye lagi mantop

NASI AYAM PENYET

MEE GORENG MAMAK
Hahaha..mula2 sy oder lain..pastu baca balik menu2 dia ternampak pulak ada mee goreng tu..trus oder.. cancel yg tadi..hehehe..cik hb ckp reti ke diaorg buat mee goreng mamak..sy ckp xpe kita tgok dulu.. tapikan mmg tak menghampakan..sedap giler mee dia..smua pakat rasa mee sy..kata sedap.hehehe boleh oder lagi pas ni..

CIKEN CHOP
Sori to say lagi skali..portion mmg sikit bebenor..
ciken cop yg rm5 tu pun lagi byk isinya..puashati makan..
tapi si kakak mira dgn aidil mmg suke ciken cop ikutkan jek selera diorg..

KERANG BAKAR
Yg ni mmg sedap, asalnya x oder pun..tapi bila tgok meja sebelah oder..terliur pulak..trus oder jugak..hehehe.

Ada lagi yg kami oder..tapi sy x sempat snap sbb tengah makan..air pun x snap..xpelah yg penting semua hepi mlm tu..pastu makan sambil layan citer hindustan kuch kuch hota hai tu..sukelah kakak2 duaorg tu..

OKlah tu je citer anibeseri sy tahun ni..moga dipanjangkan usia kami bawak anak2 makan lagi tahun hadapan..

JUMPA LAGI

INSYA ALLAH

4 ulasan:

Mummy Chubby berkata...

happy anniversary kak... kita dah pindah pasir gudang.. heaven of food kat sana. heheee

Sharifah Nadzarah berkata...

tq dik...oh ye ke..tp masih johor lagi xpe...

Husna Rahman berkata...

hepi anniversary ke-12...
sedapnya nasi aym penyet tu..

Qhaifa Nur berkata...

Tak jauh tarikh kita...
hepi anniversary...
moga kekal till jannah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...