Jom Ikut Saya

26 Januari, 2012

Dating @ MaMa CHOPS PaPa GRILL

ASSALAM

Hari kedua setelah naik bercuti..
hanya berdua jer kat ofis sejak semalam....(ofismate pompuan tau..)
keje agak kurang...maklumler..byk company2 yg masih bercuti...
so..hari ni sy akan ambil kesempatan..
utk update seberapa byk yg boleh...(klu xde kejelah)
utk n3 pertama harini sy nak citer pasal minggu2 yg lepas...
hari jumaat lepas.. last day sebelum mula bercuti CNY...
balik dari keje..sy & cik hb gi mydin BBU...
masa nak carik parking tu...cik hb cakap nak makan tak..
mula2 sy ckp tak nak..nanti lambat plak balik..sian anak2...
pastu bila sy  terpandang MCPG..terus sy kata nak pulak...
(ekceli sy lom penah makan kat situ..so kira teringin la pulak)..
kebetulan berdua jer...jarang dapat makan berdua ni..
biasa mesti bawak anak2...so kira berdating la hari tu...
MaMa CHOPS PaPa GRILL
Mungkin ramai yg dah biasa makan kat sini...tapi sy baru pestime
hikhikhik..jgnlah ketawakan sy pulak..bukan tak nak dtg sini tapi 
anak2 sy tak makan sgt western2 food cenggini...
tunggulah nanti bila dah besar baru diaorg tau agaknya..
masa tu sy & cik hb standby duit jelah..hehehe
BLACKPEPPER CHICKEN CHOP
cik hb punya..
ayamnya di grill..lembut sgt & sedap pada sy lah..
sos nya jugak sedap tapi sikit sangat la..
SIRLION BEEF GRILL STEAK
sy punya...saje order beef...
coz sy dah biasa makan chicken chop..
utk menu yg ni..masa sy tanya pelayan kat situ mana yg sedap 
dia kata yg ini coz dagingnya lembut...tapi bila makan
agak kurang lembut la..& portionnya mcm nipis
tapi still boleh kunyah & potong
cara grillnya pun boleh tahan
dan yg penting sos nya mmg sedap pastu banyak la pulak..
sampai cik hb cilok sy punya sos..
alhamdulillah kenyang ptg tu sampai ke malam..
esoknya baru makan
so pada sesape yg dok JB try lah makan kat sini....
ada byk cawangan..harganya pun berpatutan

ok jumpa lagi

6 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak dah selalu juga makan di sini SN. Kakak suka fish & chips dia. Ikan dia soft tau... tapi kalau anak-anak kakak biasalah suka chicken chops juga...

Kakak kalau ke Angsana selalu juga singgah sini kalau tak di Imano Angsana tu...

gedek! berkata...

selalu tengok kedai ni...

tapi tak pernah singgah...

cheqna berkata...

insyaallah
kalau g jenjalan kat adik..cheqna suh dia bawak makan kat sini =)

munna berkata...

KAT SINI PUN ADA RESTORAN NI ..TAPI MUNNA TAK PERNAH MAKAN KAT SITU... BOLEH CUBA NANTI

azian berkata...

sharifah....
bestkan dating berdua...ekekekke...
kak munna tu mesti pasni nak g ek...kami ni kl ciken chop selalunya makan kat jerantut....45min dr rumah...so, jarang dapat mkn laaa...huhuhu

mama aini berkata...

wah berdating ek?..ehem sedapnya chicken chop tu..he2x..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...