Jom Ikut Saya

20 April, 2012

EGG IN TOAST....org buat sarapan sy buat dinner..

ASSALAM...

Salam dipenghulu segala hari...
JUMAAT yang penuh keberkatan
semoga kita semua dapat mengambil keberkatan itu..
Insyaallah amin3..

Berbalik pada tajuk pagi ni..
EGG IN TOAST..
dah lama sy nak try tapi asyik bz..terlupa..& 
mcm2 hal yg lain lah.
bila tgok rakan2 lain dah buat asyik2 terliur jer..
@ last mlm tadi..(takle mlm sgt)...
sy adakan juga masa utk membuatnya...
siap ckp kat cikhb..mlm ni tak payah makan nasik lah ye..
(tapi anak2 mintak nasik jugak) 
cik hb ok jer..coz dia nak gi kenduri kompem makan kenduri..
tapi sebelum pergi tu ofkoslah kene makan menu sy ni dulu..
resepinya mudah jer..mesti ada roti..telur..butter/marjerin/cis..
yg lain ikut selera masing2..nak pedas2 letak ler lada sulah/hitam..
sy makan dgn sos jer..kalau u all nak tgok lagi detail leh gi SINI..
kompem teruja.
 percubaan pertama semalam...
agak garing rotinya..sebab sy on oven api atas bawah..
mana taknya gelap..nasib tak rentung.. tapi
walaupun rupamu hitam..rasamu tetap menjadi pujaan hatiku..
mmg sedappp..dgn telurnya yg melelehhh..terangat
 sempat jugak sy goreng kentang..konon2 western 
sy tak letak lada sulah/hitam pun..
sapu marjerin jer kat roti tu seblom bakar.. 
pastu makan ngan sos
 Ni masak kali kedua..utk cik hb..sebab mula2 dia mcm tak minat
tapi bila sy dah suapkan yg mula2 tu..trus kata buat satu lagi..
pun garing juga..tapi tetap sedap
sambil2 makan tu..sy ckp kat cik hb..
"bang biasa org makan ni utk bekfes tau..tapi kita mkn malam,bolehkan??"
cik hb jwb
" boleh..kang ckp tak boleh awak majuk"
ngeeee...tersengih ajelah sy jwbnya..

oklah jumpa lagi..


nota: selalu masak menu tak ikut masa yg sesuai..boleh tak??



3 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak pun sama tak kisah menu waktu bila janji sama-sama suka nak makan dan tidak ada tetamu luar kami makan aje...

Citarasa Rinduan berkata...

tak apa sharifah..
janji anak2 dan hubby suka

nantikan, awak masak sayur bening, lawan ikan bakar.. buat sambal u en hubby awak...
sekurangnya anak2 awak boleh makan menu yang ringkas tapi sihat,, bohlah carrots, kentang, sayuran pelbagai warna

moga awak sentiasa ceria ya

Chekgu Azrine berkata...

seriusly nampak sedap sangat!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...