Jom Ikut Saya

19 April, 2012

ROTI CANAI...air tangan cik hb...

ASSALAM...

Salam pagi khamis semoga ceria selalu..

Hari ni sy nak share citer yg dah basi..hikhikhik...
dah lama terperap sampai terlupa nak edit..
pagi tadi bila tgok balik..
ada terselit 2 lagi n3 yg blom sy editkan..
so sy buat yg ni dululah ye...
ROTI CANAI..
dah lama buat sebenarnya..sy pun tak ingat bila..
mungkin dlm bulan lepas kot..tak pon awal2 bulan haritu..
sebenarnya..dah lama sy minta cik hb buatkan..
coz sebelum2 ni mmg cik hb pernah buat..tapi sebelum sy ada blog
bayangkan betapa lamanya dah tak buat..
asyik makan kat kedai jek..sesekali buat sendiri baru puas hati..
tebar..dulang pinjam kat mak..ni dulang turun temurun tau..
tgoklah dah kemek2 tapi byk berjasa..
order..gelagat pelanggan yg menunggu..kekeke..
budak yg baju hijo tu..bila cik hb tebar jer..
sibuk dia hulur tangan dah berlubang adunan tu..
ROTI SARDIN..
Masak..
Wahh!!! tgok tu dah nak siap roti sardin sy..
ini pulak roti kosong ..ktorg tak suka yg 4 segi..
suka yg bulat...bila dah tebar tu..pusingkan mcm siput..
pastu tekan2 bagi leper sikit baru goreng..kikiki
gambar2 kat atas ni masa proses sebelum nak tebar..
mmg betul2 air tangan ni..hahaha
ROTI TELUR..
ini anak2 punya..
Siap!!!..
Ini roti kosong yang dah siap ditebar..tunggu turn nak masak jer ni..
nak bagi mak sikit..ofkoslah kan...
selebihnya sy goreng separuh masak then sy frozenkan.
bila nak makan baru goreng semula..
OKlah sy makan dulu..
Sy masak kari ayam..utk lawankan dgn roti...
tapi karinya kurang santan..
bolehlah..

Lepas dah siap semua..cik hb ckp mcm tak brape nak jadi...coz dah lama tak buat..tapi sy ckp ok jer..sedap..biasalah kalau sy masak pun sy akan ckp mcm tu..tapi pada org lain ok jer..dia kata nanti nak buat lagi..tapi sampai skrg tak buat pun..kekekeke..oh ya..resepinya mmg takde coz masa dia menguli tu sy lom balik keje..& sy pun terlupa nak tanya..
oklah jumpa lagi..


 

11 ulasan:

Ros berkata...

Assalamualaikum Sharifah Nadzarah,

Amboi pandainya buat roti canai...

Lagi puas bila kita buat sendiri ni kan...boleh bubuh apa yang kita suka,nak bubuh intinya lebih2 pun tak pa kan...eeemmm.....sedapnya he.he.he....

noor berkata...

cayalah pandai tuh buat roti canai...kalaulah nor pandai cam S.N kan bagus hihihihi...

ZURINA berkata...

wah!...rajin dan pandai cik hb sharifah. siap ada bodyguard lg time menguli dan menebar roti...suka tgk...;) 2 in 1...jaga ank n masak...gud2, suami mithali...;)

Kakzakie berkata...

Alahai banyak macam tu makan sendiri je. Tak hantar kakak pun sampai hati... bila nak buat lagi calling-calling jgn lupa tau:)

Papa-NtiQ berkata...

terer jugak dia buat sendiri...

Sharifah Nadzarah berkata...

ros- bolehlah kak..dulu hb sy penah berniaga..roti canai..burger..adalah pengalaman sikit...tq3

Sharifah Nadzarah berkata...

noor- tak tau boleh belajar...tq dtg

Sharifah Nadzarah berkata...

zurina- alhamdulillah..setakat ni boleh bertolak ansur...mudah2han selamanya..hihi tq

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- alahai kak..jgn lah ckp mcm tu..rasa bersalah lak kita...
semua tu makan sama2 dgn mak...
insyaallah ada rezeki akak dapatlah nanti...tq kak

Sharifah Nadzarah berkata...

papa Ntiq- bolehlah..ada pengalaman sikit...utk makan sendiri jer..
tq dtg

Citarasa Rinduan berkata...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh

tahniah bt hb kamu sharifah..

katakan padanya, skill yang dia ada tu kn terus gilap u kesenangan kalian skluarga...

berniaga roti, insyallah... tak akan tutup kedai, percayalah.. ada modal niaga tau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...