Jom Ikut Saya

16 April, 2012

minum petang semalam..

ASSALAM..

Apa khabar semua rakan2...
alhamdulillah..
berjumpa lagi setelah sekian lama menyepi...
(lama sgt ke)
bukannya sy tak nak update blog ni..
tapi sejak awal bulan lagi sy byk mengambil cuti 
kerana anak2 sy diserang chicken pox..
rasanya minggu ni baru sy dapat nak kongsikan apa yg berlaku..
so..sy mulakan dgn petang semalamlah yer...
yg fresh2 dulu...
Petang semalam sy telah merajinkan diri utk buat apam snow white..
lama rasanya tak makan apam..lagipun ada mangkuk yg hendak dibalas...
buat 1 adunan jer..tapi hasilnya muai.. alhamdulillah..
sy ajak mak & adik..jiran sebelah join sekali minum petang kami..
buat kat belakang rumah jer..redup sikit..hehehe
Inilah mangkuk yg hendak dibalas tu...
sebenarnya mangkuk tu adik sy yg punya
last week dia ada buat kenduri tapi sy tak dapat hadir coz anak2 tak sihat
cuk hb jer yg pegi..so bila balik tu adalah pulak berkat..
TQ Nozi& adi..
maka utk balasan sy buatkan kuih apam ni utk mereka. 
harap diaorg suka lah yek..
Ini utk makan2..kat belakang rumah nanti
sy goreng juga keledek oren...
masih ada belen yg seketul digoreng so sy perabihkan ler..
tapi jgn terkejut sy warnakan tepungnya dgn warna hijo..
kekeke..saje wat gempak..jiran sy cakap oret gak..
lain sikit..warna warni..
acara minum petang pun bermula....
aleya yg potong ni..budak2..
ada jugak gambar2 yg lain2..tapi..
faham2 sudahla yer..
bukan seksa tau tapi menghormati org..
sesuka hati tempek gambo nnti org marah tul tak..hihi
apepun..petang semalam mmg enjoy bual punya bual..
tak sedor dah nak kul 7..
maklumlah bukan senang nak bersua muka lama sikit dgn jiran sy tu
masing2 sibuk bekerja..
jumpa pagi sape lebih kurang..petang pun mcm tu..
tapi still kenal antara satu sama lain.. setakat ni
alhamdulillah jiran2 sy semuanya best..
oklah kalau nak citer panjang lagi..so 
jumpa lagilah yer...
 

5 ulasan:

Amie berkata...

Assalamualaikum Sharifah,
selamat kembali ke dunia maya.... cantiknya apam snow white tu... ada hijau, putih & pink... sharelah resepinya ye

sweetie berkata...

Cantiknya warna apam tu! Bila pulak nak pelawa kawan2 blog minum petang..

Sharifah Nadzarah berkata...

amie- wasalam..amie..tq..resepi apam tu ada kat blog kita ni..dah byk kali buat ni amie..ni kita bagi linknya..

http://nadzarahal-habsyi.blogspot.com/2011/04/apam-snow-white-pink.html

Sharifah Nadzarah berkata...

sweetie- tq3..insyaallah ada rezeki nnti kita pelawa ye..hehehe

miloais milo berkata...

comel2 apam tu beb...
rasa nak ngap2 aje ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...