Jom Ikut Saya

09 April, 2012

NASI AYAM.....minum petang & dugaan lagi...

ASSALAM...
Salam di hari isnin semua...
hari ni mcm biasa mood utk bekerja agak kurang..
ditambah lagi dgn demam & selsema yg on-off 2 jer skrg ni..
semakin memeningkan kepala sy..kerana bila sy selsema..
pernafasan sy akan terganggu
seperti sesak/semput..tapi bila checkup..tiada tanda2 kearah itu..
anak2 pula skrg ni giliran aidil pula diserang chicken pox...
baru nak menjadi..bila dah mcm tu..
merengek je lah dia..lebih2 lagi malam..
so harini pagi2 lagi sy dah mengantuk
amirah alhamdulillah dah bersekolah hari ini..
harap2 dia oklah hendaknya..
'YA..ALLAH KAU PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KU 
AMIN..AMIN..AMIN.."

Oh ya berbalik pada tujuan asalnya..
sy nak share satu menu..tapi biasa2 jer..
NASI AYAM..
Sy masak ni hari Jumaat lepas 6 April...
(amboi lamanya baru n3)
biasalah sy jarang n3 yg fresh2..hihihii..
sebenarnya jumaat lepas ofis sy cuti sebabnya
good friday (cuti umum singapore)..
tapi ofis sy amik gantikan dgn cuti maulidur rasul yg lepas..
boleh gitu??
boleh ajer..dah dekat 10 tahun sy keje..
mmg tiap2 tahun dia amik good friday ni..& 
setiap tahun jugalah mak sy akan cakap
"apalah company ko ni long,patutnya amik maulud nabi"
biasalah keje dgn cha..ya..nun..alif.. bukan diaorg kisah..
cuti ikut negara org pun takpe..yg penting duit masuk.
so hari jumaat haritu jadi ala2 surirumah sepenuh masa
tengahari tunggu cik hb balik makan & solat jumaat
sediakan bekal anak2 sekolah..
buat minum petang & mcm2 lah kikki
oklah byk lak celoteh..mesti u alls dah lapor kan..
jemput makan..hehehe
Siap dihidang untuk lunch..tengah tunggu big boss balik jew..
anak2 sy dah suap awal2..
tapi bila tgok sy deco mcm tu diaorg pun nak jugak..
so makan lagi..tapi kali ni suap sendiri..
deco2..saje jew..
zoommm..hehehe
ayam
sos
Petangnya pula sebelom cik hb balik koje..
sy gorengkan pisang & keledek...
biasanya balik koje mesti laporrr tau..so faham2 sudahla..
Pisang goreng @ Goreng pisang
dua2 sama je pada sy..pisang ni dari pokok belakang rumah tau..
keledek goreng @ goreng keledek
keledeknya cik hb beli hari sebelumnya..sy cuma gorengkan je
lom sempat tanam lagi kekekeke..
sambal kicap..ini fresh baru buat haritu..
coz yg stok punya dah habis makan masa masak soto haritu..
Keledek oren...cantik warnanya..

OK JUMPA LAGI


Nota: hingga harini sy masih tak tau apa disebalik good friday tu..lagipun malas nak amik tau bukannya penting pun. ada sesape tau ker..

3 ulasan:

Kakzakie berkata...

Harap aidil cepat sembuh. Sayang kalau montelnya susut sebab tak sihat..

p/s: Good friday tu mereka percaya pada orgl yg dah mati akan hidup semula SN (re carnation)... boleh jadi burung/unta/dan bagai-bagai lagi tau kepercayaan mereka...

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- tu lah kak..ni pon sy baru call mak..mak cakap aleya pun dah ada tumbuh biji berair..kompem lah tu cikenpox....

mama aini berkata...

semuga sharifah & aidil dah sembuh skrg ni..ehem sedapnya makanan tu..nak sikit..he2x..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...