Jom Ikut Saya

29 Oktober, 2012

AIDILADHA part 2..

ASSALAM

Alhamdulillah dah tengahari...mesti semua dah makan..kan?
OKlah..untuk part 2 ni..tak byk sgt citernya cuma disebabkan sy dah janji dgn aleya nak buat kek..sepatutnya malam sebelum raya..tapi tak sempat..jadinya malam selepas rayalah...maka balik dari kubur terus ke econsave jap..capai bahan nak wat kek..kebetulan mmg kami akan balik kampung MIL esoknya (lepas kejelah)..so sy buatlah kek coklat sekali...jom tgok..
KEK COKLAT KUKUS & KEK MARBLE
sebahagian kek coklat dah bagi mak sy & dah masuk perut aleya amirah aidil..hehehe
KEK MARBLE ni permintaan aleya..katanya kek belang2..tapi kali ni bancuhan warna tak cantik lah..tapi sib baik aleya kata sedapppp....
Kek ni sy buat sebijik jer..utk makan kat rumah & bagi mak sket..
KEK COKLAT KUKUS..lepas makeup..
Kek ni sy buat 2 adunan..coz nak bawak balik pontian..utk mak..& utk sendiri jugaaaa, yang tiga mangkuk ni sy bawak balik pontian..ramai yg menunggu kat sana..

Tapikan mlm tu ada citer lain lagi..sy siap wat kek ni lebih kurang dekat kul 12..mana taknya mula buat lepas isyak..malas nak tangguh2 solat nnti..paham2 sudahle..bila siap jer semua siap basuh mangkuk2 sekalilah..konon2 nak bersihkan diri pastu tido..masa tu..anak2, cik hb lom tdo tengah layan tv...sy pun dok jap relax (penat berdiri kat dapuq)..tetiba aidil dtg..kat sy..dia peluk2..meleset2 kat sy mcm ngada2 gitu..sy pun peluklah dia cium2..tapi sy rasa badannya panas..ketiak smua panas..aduhhh sudah kompem demam ni..ckp dgn cik hb..nape aidil ni..bila sy turun dari kerusi duduk kat lantai dia mcm tak bermaya gitu lembik selembik2nya...aduhaiii anak...risaunya sy masa tu...aidil mmg lemah giler..sy pun trus ambil tuala..cik hb kata trus mandi..mandikan..jirus air byk2...lepas tu dia still lembik..sy dah susah hati...trus suh aleya panggilkan mak..mak dtg terus pangku dia..panggil2 dia tak nak bagi dia pengsan or apa2lah..mak suh dia gigit kain takut kancing gigi..isyyh hanya tuhan saja tau perasaan sy masa tu..sedangkan masa sy sibuk wat kek tadi dia ok2 jer..main2..makan kek coklat yg sy buat tu..tetiba jer trus lembik..sape tak risau..aidil anak yg lasak..klu demam sikit2 biasanya dia masih boleh bermain2 lari sana sini..tapi kali ni dia lembik & lemah...mak sy pun ckp yg sama..lama gak situasi tadi hinggalah cik hb kata masuk ubat bontot..mula2 sy tak bagi tapi dia kata jgn risau..aidil terlalu panas ni sebab tu dia lemah..klu bawak hospital pun dia masuk ubat ni..pastu kene tunggu berjam2..(sesungguhnya sy serik pergi emergency kat hsi or hsa) sori la ye klu sesape keje hospital baca n3 ni...byk pengalaman dah sy lalui bila pegi emergency...ok sambung balik pasal aidil..lepas mak balik tu..mak kata masuk dulu ubat tu klu tak ok trus bawak spital so cik hb masukkan ubat tu..terus dia tdo..tapi sy pangku lah..sambil jelum dgn tuala basah kat seluruh badan dia....agak lewat sy tdo  hampir kul 2 pagi baru sy lelap ...tapi bila anak sakit tdo mmg xleh nak nyenyak..ala2 tdo ayam gitu kejap2 sy jaga..rasa badanya..alhamdulillah..dlm masa sy terjaga2 tu..aidil berpeluh..basah dahi kepala & badanya...syukur sesgt...dia pun dah mula nak ngempeng (tau x ape ngempeng tu) hehe...hingga pagi sy gagahkan juga badan utk bangun pegi kojeeee...ptg baru balik pontian jumpa mil...alhamdulillah aidil dah ok hingga harini..harap2 tak kan berulang lagi..syukur sesgt..oklah jumpa lagi part 3..hehehe insyaallah.


2 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak pun buat kek coklat dan kek cheese. Satu bekas aje itu pun tak habis agih pada anak-anak saudara yg balik asrama mereka..

mama sara nur berkata...

ASSALAM
akak pun kek coklat je sempat buat utk blk kg tp itulah yg ditunggu oleh ank2 sedara

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...