Jom Ikut Saya

18 Oktober, 2012

Mantou...

ASSALAM

Dah tengahari..dah pk nak lunch ape harini...hehe
 MANTOU..
Sape suka or penah makan roti ni...sedap tau..teksturnya ala2 span/pau..pastu rasanya mcm manis2 sket..ada juga jenis yg berperisa kacang & pandan tapi sy suka yg plain jer..biasanya sy suka makan time2 petang balik keje tu kan semua lapar..so kukus jer roti ni pastu cicah le ngan belen2 kuah yg ada..tak kiralah apa pun sedappppp..nak cicah ngan air pon bolehh..
 SAMBAL TUMIS PECAH TELUR
haritu sy buat sambal tumis ni utk dicicah..SEDAP..pedas2 manis 
Ada juga belen kuah kurma ayam..so bolehlah jadikan pencicahnya...makan ni pun dah kenyang tak makan nasi pun takpe...cubalah yer..


OK JUMPA LAGI INSYAALLAH

3 ulasan:

Qhaifa Nur berkata...

pernah tgk...rasa belum lagi...
nampak sedap juga mantou nih......

Kakzakie berkata...

Anak kakak suka nie SN..
Kat Giant Plentong ada jual.

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Anak2 kak Ros dan hubby suka makan mantou.Kak Ros pernah buat sendiri dan ada letak resepinya .Boleh tengok under chinese food kat blog kak Ros.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...