Jom Ikut Saya

11 Oktober, 2012

Last weekend..KARNIVAL PIBG DI SKTD 2

ASSALAM

Selamat pagi kepada semua rakan2...
moga hari ni u alls ceria sentiasa...
ok..nak syer citer yg dah lama..tapi baru weekend lepas je...
begini..sekolah aleya telah adakan KARNIVAL anjuran PIBG dan SKTD 2... maka bermcm2 lah acara..permainan..jualan diadakan pada hari tersebut...termasuklah pertandingan memasak yang diadakan oleh KFCH...nak dijadikan cerita sy telah terjoin pertandingan tersebut..hehehe...mmg nekad je masa tu..gara2 ajakan seorang rakan...puas dia memujuk sy utk sertai akhirnya sy sertai jugak..haaiihh tak kuat iman betullah sy ni..tapi nasib baik perkara yg elok..klu tak elok sape nak..betul tak??..oklah jom tgok gambo..tapi sy tak sempat nak snap2 suasana kat sekolah gambar yg ada pun amirah yg amik..hehe..maklumlah org nak bertanding dah tak pk apa dah masa tu..kepala dok pk..camne nak masak ni..bahan2..hehe kalut..gabra..neves semua ada masa tu..agaknya klu kat masterchef tu camne agaknya yekk??..

 gambar sy cantum je lah yek..nnti byk sgt...
yg atas tu bahan2nya dah disediakan ala2 pantry mcm masterchef tu kikiki..pastu sebelah tu kira stesen tuk masak ler..bawah plak sy dah stat potong bahan yg nak dimasak ekceli bukan masak yg susah pun just masak kuah tuk spageti yg dah disediakan jer..itu pun sy dah panik..hahaha..
 ok dah mula menumis..masuk bawang..ayam & daging..tomato..& sos spageti..
kelakar...hentam saje...buat style sy jek..
 dah siap..nak plating lak..emm bab ni mmg GAGAL..
sy mmg tak reti nak menghias...
even rumah sy pun sy tak hias tapi mesti bersih,..lapang & kemas..inikan pulak masakan... jawabnya sy hentam la lagi..susun2..atur2..curah kuah..cuma kuah tu agak kering sikit laaa..emm ada rasa tak puas hati sikit kat kuah la masa tu tapi ...niat utk suke2..tak pe lah...then siap!!!
masa utk di adili...
gambar yg atas belah kanan tu..chef tu tengah ngetes spageti sy la tu..hikhik...
so masa diaorg tengah nak kira2 sape menag tu sy & aleya.. amirah..gi la tempat lain..jln2..beli2..makan2..pastu masuk mini zoo..nak masuk rumah hantu anak2 takut plak..so jln2 je lah
hingga diumumkan..sy just dapat saguhati jer...no.5 dari bwh..yg masuk tu pun bukannya ramai..10 org jer..hahaha...oklah yg penting semua yg masuk dapat hamper tu..tak kira menang ke kalah..adil kan??
tgok lah gambar bawah tu..disebabkan aidil tak sabo2 nak bukak hamper..maka ambik lah gambo tak berbaju...haritu aidil tak ikut coz tak sihat demam....
maka itulah sahaja citer last weekend..nak letak gambo lain xde..
tapi klu u all2 nak tgok leh gi sini rupenye pemenang no.1 tu adalah anak bloger terkenal kak azlita (masam manis) yg terer masak,,baking segala tu..anaknya masuk dgn ayahnya..kata kak ita dia tak sihat sebab tu tak join..tak sangka ada blogger femes satu taman dgn sy..hikhik..kat blog kak ita ada gambo ramai2 tapi muke sy tak nampak terlindung yg nampak gambar aleya jer..klik2 lah yer.. 
ok hingga jumpa lagi insyaallah..


6 ulasan:

Kakzakie berkata...

Seronok juga kakak nampak semua tu. Sek Taman Daya baguslah buat ini semua. Sekolah anak kakak biasa utk ibu-bapa macam sukaneka aje tu yg malas kakak join.

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- tu lah kak..bila anak dah skolah ni kenelah bagi sokongan..tapi ikutkan sy pun malas & segan nak join..org ramai tgok..ntah kali ni leh terjoin plak hihi

Nens Collection berkata...

dapat jugak saguhati kak..hehe..
hadiah x penting kan..yg penting keseronokan dlm majlis tu..hehe

Sharifah Nadzarah berkata...

nens collection- btul tu dik..yg penting smua hepi..saje suke2..meriahkan karnival betul tak...tq dtg

mfadzil404 berkata...

Tahniah dan terima kasih join Karnival Hari Terbuka PIBG SKTD2. Tanpa sokongan semua karnival ini tak akan berjaya. SYABAS.

NYDP PIBG

Sharifah Nadzarah berkata...

mfadzil404- TQ2..namapun PIBG...so ibubapa kenelah bagi sokongan..tq dtg komen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...