Jom Ikut Saya

03 Disember, 2012

Ke...EBI 5 JOHOR @Galeria Kotaraya...

ASSALAM

Salam di bulan baru...agak sibuk maklumla awal2 bulan..mcm2 perlu di bereskan dahulu baru hati tenang nak buat n3..hehe..
ok..citer weekend lagi..sebelum sy pulang ke kampung haritu..sy telah singgah ke Ekspo Buku Islam 5 JOHOR di Galeria Kotaraya..dah lama ekspo tu berlangsung hampir ke penutupnya..disebabkan dah berjanji dgn aleya utk bawa ke situ maka pagi2 sabtu lepas awal2 kami dah kluar..menuju ke kotaraya..mmg bajet ekspo buka trus masuk..coz ktorg nak terus balik kampung lepas tu dah janji dgn mil nak balik seawal mungkin (tapi dah bgtau mil nak ke ekspo dulu)..alhamdulillah..sebelum zohor sampai dah kami di kampung...oklah jom tgok gambar yg sy ambil kat EBI tu...
Banner..
OK..Galeria kotaraya..sejak diubah suai inilah kali pertama sy dtg sini..klu tak kerana EBI ni mungkin tak dtg lagi kot..nampak fresh jer dalamnya..maklumlah..semua baru..
 Pertama ktorg ke ana muslim dulu...carik majalah budak 2 org tu...
 Murah2 jugakkan..aleya dpt jugak 2 buah buku kat sini + majalah
 Namapun ekspo buku islam..naik juling bijik mata..rasa mcm nak beli semua jer..geram2..
 In syaa allah sy nak beli buku ni suatu hari nanti..haritu tak beli..bajet kurengg..lgpun klu nak baca buku camni perlukan ketenangan baru meresap dlm diri..(pada sy lah) hehehe..
 Buku ni pun..sy rasa mcm sesuai utk seisi keluarga..in syaa allah sy akan pastikan ada 1 kat rumah nanti..
 Eh!..novel ada jugaklah...hehehe..
 OMBAK RINDU..sibuk aleya suh sy beli ..tapi tak pon..
 Biasalah novel mestilah dari karangkraft..baik budak cashier tu..dah la ada diskaun..pas total bagi diskaun lagi...tq3..
ada lagi mcm2 sy tak sempatlah nak snap2..coz nak cepat..pendek kata...klu pegi ekspo buku mana boleh sejam dua..takpe next time ada umur kita gi lagi ye nak..ok jom tgok hasil rembatan..
 Aleya punye..sejak pandai baca novel ni..asyik dok beli ni jer..tapi sy tak galakkan beli novel cintan2..biasanya sebelum dia nak beli dia akan tye sy dulu boleh ke tak apa yg dia pilih..& sy akan pilih citer2 yg ada pengajaran shj didlmnya..contohnya Eee..sayur, tu budak2 mana suke sayur..so mmg sy nak dia baca...
 Amirah punye..dia kecik lagi..so beli pun sikit jer..
 Ibu punya..haritu tgok kakzakie beli adam & hawa..aduh jeles3.. trus sy capai walaupun dah tau & tgk citernya..pastu..SMILE tu mmg dah lama sy carik..mmg best isinya..tahniah utk Irma..& yg last tu pun dlm senarai pencarian sy selama ini cuma bila mencari mata ke lain plak..ok cukuplah dulu baca yg ini..kang beli byk2 tak baca tak guna jugak....harap2 buku2 yg dibeli ni dpt membantu mentransformasikan kami sekeluarga agar menjadi yg lebih baik insyaallah..lagi2 nak dah nak masuk tahun 2013 ni ye tak?..


OKLAH..JUMPA LAGI..
CITER KAT KAMPUNG LAK YER..
IN SYAA ALLAH




 


5 ulasan:

Qhaifa Nur berkata...

tak pulang dgn tangan kosong...byk membaca, byk ilmu kita perolehi...

atuk berkata...

Assalamualaikum Sharifah

bagus bagus
tanamkan sikap suka membaca pd anak2

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Bagus pegi pesta buku macam ni. Daripada pegi tempat-tempat yang tak bagus kan. Baik pegi tempat macam ni

mama aini berkata...

ehem jumpa tak dgn penerbit kanan buku2 ana muslim tu?..dia juga seorg blogger !!!..mama dah 3x jumpa dia..dia baik,cantik dan peramah..

Kakzakie berkata...

Kakak belum pergi lagi sebab Nurienne sekarang di UniKL ada attend motivasi mathematic. Esok baru balik. Lepas tu baru bolelah pergi.

Kakak sedang baca novel Pilihan Mama karya Umie Nadzimah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...