Jom Ikut Saya

10 September, 2011

durian di hari raya...

ASSALAM
SALAM LEBARAN KE-12


Durian di hari raya... itulah realitinya...
durian ni paksu (suami makcu) sy yg beli..anaknya nak makan
so sekali dia beli habes ratusan henget..maklumler beli kat jb mane ada yg murah...masa balik kampung tak hengat nak makan..kalau dapat durian kampung kan lagi sodappp..tapi xpelah yg penting bagi sy FREE..huhuhu
sementelah dia stay kat umah sy..so sy & cik hb pon tanpa segan silu join sekali acara meratah durian ni..eh!!! ada geng baru laaaa nak tau x sape??? jom tgok gambar..agak2 u all leh teka tak??
wah paksu..moncong2 molot..cikhb nampak kaki jer..
dia dah warning awal2 jgn amik gambo dia
kopek paksu..jgn x kopek
haaaa...inilah geng durian ktorg yg baru!! Aidil!!
sorilah gambo mmg agak blurr sket..
tukang amik ni pon tengah pegang durian..
Ini gambar hari yg pertama dia makan..waktu malam..dah pakai baju tido
Ini plak hari berikutnya
durian tu byk so simpan beberapa biji makan hari esoknya..
kali ni baru balik beraya..lom sempat tukar seluar..bila dia dengar jer org bising kat dapur trus dia merangkak nak join lagi...makan lagi..aidil..aidil...semuanya dia makan. tak mcm kakaknya...
bila sy amik durian tu dari tangan dia..uuiihhh!! trus marah..hentak2 kaki..
sy bukan apa risaukan biji durian tu..aidil apelah yg dia tahu betul tak..

11 ulasan:

Kakzakie berkata...

Anak kakak pun yg bongsu je suka durian tapi dua atas tak suka sangat. Dulu lagi masa usia macam Aidil kalau bau durian anak kakak yg no. 2 tu boleh muntah.... kelakar kan sebab mama dia hantu durian hahaha.....

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- samalah kite kak..anak kite yg girl x suka..kite & cik hb suka..aidil pon mcm suke jek..hihihi..
tq kak

Amie berkata...

alalaaa.... comelnya Aidil dengan aksi makan durian tu... suka tengok!

MaMa AiNi berkata...

wah sukanya aidil makan durian..he2x..sgt comil !!

IXORAROXI berkata...

comeyynya tengok dia makan durian

suri solehah berkata...

fuh punya lah semangat kecik pandai makan durian..anak2 saya boleh dikatakan tak suka sangat..cuma mak ayah dia je yang pulun kalau beli huhu

teratai berkata...

seronoknya makan durian,tp jgn lupa minum air masak byk2 utk hilangkan panas badan!

Sharifah Nadzarah berkata...

AMIE- TU LAH..TAPI SY RISAU JEK TGOK..TAKUTKAN BIJIK DURIAN TU..HIHI TQ

Sharifah Nadzarah berkata...

MAMA AINI- YE LAH MAMA SUKA PLAK DIA..
TQ MAMA

Sharifah Nadzarah berkata...

IXORAROXI- HIHI TQ3

Sharifah Nadzarah berkata...

SURI SOLEHAH- MMG PUN..SEMANGAT BTUL..ANAK SY YG LAIN PON X SUKA..BIASE SY & CIK HB JER YG MAKAN.
TQ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...