Jom Ikut Saya

08 September, 2011

@ MELAKE...raya + shopping

ASSALAM..
SALAM LEBARAN KE-10

PERJALANAN RAYA SY HARI TU..
JB-BP-PONTIAN-SEGAMAT-MELAKA-JB

Dari JB sy ke BATU PAHAT jumpa atuk di rumah Pokteh (adik mak)..
kemudian sy balik rumah Mertua di PONTIAN...tido 2 mlm.. 
kemudian sy bergerak ke SEGAMAT rumah Maklong (akak mak) dan 
hari yg sama sy trus menuju ke MELAKA rumah Makngah (akak mak) & Makcik (adik mak) tido semalam kat umah Makngah
baru balik JB semula.
Di JB nnti beraya rumah sedara sebelah arwah abah plak..
tapikan yg rasa terkilan tu..sy leh terlupa nak snap gambo..sy hanya snap yg ada dibawah ni jer..kenapelah bengong sgt sy raya kali ni..
Di melaka rumah makcik adik mak sy.
nampak tak gambar yg atas 4 beradik berdiri tu dari kiri
mokde (mak sy), makngah, makcu & makcik
yg xde maklong, pokteh & pakndak.
makan time..menu utk lunch...simple & sedap
ayam masak kicap
sambal tumis udang
buncis goreng
telur dadar & buahan
amboi cik hb sy tu..makan tak hengat bini..
aleya amirah aidil sibuk bergaya dgn motor anak makcik
(kazen sy la)
harganya leh beli sebiji EXORA or rumah kos rendah.. gulp...
kata pakcik sy anak dia beli cash RM70K...
DUA PUPU...paham tak?
maksudnya sy & bapa baby yg montel ni sepupu so dapat anak kira dua pupu ler...hihihi..& kalau dgn sy kira anak sedara sepupu..huhu..jgn pening yer..
aidil masa sampai lena tido org bising2 pun tak sedar..bila dah nak balik baru bangun trus amik gambo atas motor..
baby tu plak..usianya dlm 3 bulan..nama dia glamer gitu 
EFREM ZAFRAN BIN EFREM ZEMBLE...cucu makngah sy.
candid
yg baju putih tu makcu (adik mak yg bongsu) duk SABAH tahun ni beraya di JB..sebelahnya tu anak dara makcu..besarkan dari mummy dia baru lepas SPM
sebab tu round t'world..dia nak jumpe adik beradik
biasenya kalau Makcu tak balik..sedara yg jauh2 ktorg gi lambat sikit..
haaa...lelaki baju merah tu lah kazen sy..
papa efrem zafran baby montel tu same je papa & anak dua2 montel hihihi
eh!!? apsal la mak sy tu ekk..mungkin tengah pk cmner nak bgun ni perut dah kenyang..kikiki (jgn mare..baru mintak ampun dah ngumpat balik)
ni masa dlm perjalanan nak ke rumah makcik..
sempat la sy snap gambo dlm keta tengah main songkok ayah dia
aidil dah berpeluh sy bukak baju..
dia main2 trus tetido sampai kat rumah makcik
penat agaknya
di jusco melaka
ekceli sebelom ke rumah makcik..pagi tu ktorg gi jenjalan kat jusco,
 kebetulan mmg sy nak gi carik baju bebudak..
aritu masa beli kat jb baju aleya terlebih dari mira..
dah moncong ler mira..hihihi 
(sy pon heran cmner leh tak sama)
penat berjalan..duduk ler..sambil kamerawoman amik gambo
akhirnya..ada gak gambo kamerawoman ni ekk utk kenangan
wah!! byk plastik kat tangan tu..alah baju budak jer..
psst..tapikan cik hb sempat gak tu..sambar jam tangan polo..sy jeling2 jeles jer...nak beli tak minat sgt coz sy nak jam g-shock hahaha selera ommuda..xpe2... 
(sila baca dgn nada sedih -iskh..iskh..iskh.sebenonya selain baju anak sy nak carik baju sy tapi xde yg sesuai & berkenan..huwaaaaa!!)

OKlah..kalau ikutkan byk lagi gambo2 kat mlake ni..tapi byk sgt yg ni cukuplah. nnti ada citer raya sy n3 lagi yer..
(nak beli kamera la..susah la amik gambo guna hp..asyik lupa jer..sudahnya xde SWEET MEMORIES..dgn nada mengeluh- haaiiih nape lah panasonic lumix sy tu leh rosak. cik hb ckp x payah beli dah abes raya..thun depan jer. tulah dia org lelaki semuanya x payah)

6 ulasan:

Kakzakie berkata...

Aidil beraya hingga tak berbaju hihi... Seronok jumpa mak-mak saudara kan SN...

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie-tu lah kak..dah berpeluh2..sy bukak jer baju dia..
emm..sesekali jumpa..seronok sgt.

nyanyisunyi berkata...

melaka kat mana?
akak pun sempat bershoping kt JJ hari ahad seblm raya...dapatlah apa yg diidamkan...

Sharifah Nadzarah berkata...

NYANYISUNYI- MELAKE KAT BT BERENDAM..TMN APE SY TAK INGAT LA PLAK..TAPI SY GI JJ RAYA KE EMPAT ARITU...HIHI SELAMAT HARI RAYA

MaMa AiNi berkata...

wah raya sakan ni..meriah beraya ngan saudara mara yg ramaikan sharifah !!..he2x..

azian berkata...

ya allah berjalan......sampai lupa amik gambo ek....hehehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...