SAMBAL SARDIN
Ye rakan2 ku...n3 kali ni...pun lauk yg biase2 jer...SAMBAL SARDIN...lama x makan coz cik hb kata "sardin ni abg dah rasa cam loya jer nak makan" sabo jelah..x sesuai langsung..tapi sy masak gak coz sy yg nak makan. Sy masak pagi tadi tuk bawak bekal gi keje..oh yer..tuk pengetahuan semua sy ni gi keje bawak bekal..maka tiap2 pagi sy dok kat dapur masak..bukan pe...leh ler berjimat sket kan...kalau nak beli tu kadang2 wat sakit ati & nambah dosa jer..yelahkan kalau dah udang yg besar2 jari sy yg agak2 kudut ni sekor 50sen..nnti balik kompem kiter ngumpat ngata punyer restoran tu..x ker dh tambah dosa..baik masak sendiri puas hati..bukannya sy x penah makan luar..ada sekali tu..nasi+sayur+hati ayam hah amik rm 4 lebih..x taulah klu bagi u all murah..bagi sy mmg x berbaloi..tapi kat tmpt sy mmg agak mahal harganya....tmpt lain x tau lah yek..jgn marah lak...eh..dah kemane2 ntah sy ni...emosi lak pagi2 ni....ok xpe2..balik ke citer sardin tadi...sy masak cam u all masak gak..tumis lada yg dah diblend skali dgn bawang segala..bila naik bau..sy trus letak ikan sardin tapi sy sosnya sy x masuk smua..sket jer..pastu bubuh garam,air asam,pak aji (klu nak letakla)...tggu sampai mendidih..kadang2 tu sy buh kicap nak nampak hitam sket..ikut mood la katakan...sy ni biase masak main agak2 jer...kecuali yg ada resepi la baru sy ikut...tu pun kadang2 sy derhaka gak (ayat CMG)...hehehe..k lah jumpa lagi lain n3
1 ulasan:
sy rasa mcm dah lama tak masak sardin...hehehehe...
salam kenal...terima kasih singgah blog sy ...sy dah follow balik...sy pun ade sedara duk kat taman daya...
Catat Ulasan