Jom Ikut Saya

10 Mac, 2011

UBI REBUS & SAMBAL TUMIS...


UBI REBUS & SAMBAL TUMIS...ok n3 kali ni agak tradisional sket...sebenonya dah lama sy idamkan nak makan ubi..bukan xde dijual dipasar..belambak giler..tapi sy nak yg fresh from land (btul ker ayat tu)..hihihi..mcm ni..sy ni every month akan balik kg mak mertua.jenguk org tua la katakan.. bapa mertua sy ni plak  mmg rajin bercucuk tanam..ape jer yg ditanam mesti menjadi...yg tukang perabihkan anak.menantu..kikiki balik jer mesti ada yg di petik ler...cabut ler..tanam xde plak...x sesuai tul lah sy ni kan..ok la maka ubi tu dari kg ler..sy dgn cik hb yg cabut..amik ko..sampai melecet2 tgn tarik ubi tu..tapi tgn cik hb ler..sy tolong angkat jer...mane ler nak larat sy tarik..isinyer ada beso betis sy ni.. (mcam penah tgok) agak2 je lah yer tapi mmg kuss smangat isinya..puas hati..ktorg cabut dua pokok jer..tapi leh bagi sampai 5 org termasuk sy ler...sronok cabut ubi sy lupe nak amik gambo..aiseymen..klu x leh n3 skalikan..emmm makanlah sy sepuas2nya..maklumlah lama sy tunggu tau..coz bulan lepas balik pokoknya lom matang btul..x leh cabut..last week balik dah boleh la pulak per lagi.....tapi kan..sy ni xleh makan ubi selalu..nnti datang ler penyakit keturunan sy...nak tau ape ANGIN..bukan buang angin tu..ni angin mencucuk2 kat perut kadang2 sampai ke tahap xleh nak berjalan sy dibuatnya...so sy makan sekali-sekala je lah...agak2 dah tahap mengidam tu baru sy makan...itulah corat coret pasal ubi ni...klu nak citer panjang lebar..x siap ler keje kat ofis ni...kikiki.. ( ooo..ngulau rupenyer..jgn mare ) jumpe lagi next n3.

1 ulasan:

LinRosly berkata...

Assalamualaikum...

Sedapnya lama tak makan...Hujan2 ni kalau dapat makan kan ke sedap!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...