Jom Ikut Saya

20 April, 2011

AYAM GOLEK punya citer

ASSALAM...JUMPA LAGI...
OK N3 kali ni just nak share gambar & citer jer pasal ayam golek ni..camni...pada suatu hari yg hening, panas..& bising (dgn suara anak2)..aleya telah memulakan dialog...

Aleya : Ibu..ibu buatla ayam panggang..
Ibu: Hahhh!!ayam panggang!!??..aritu kan ibu ada buat..yang ibu bakar kat dlm oven tu...
Aleya : Alaaa..eya  x nak yg mcm tu..eya nak yg mcm Mr.Bean tu (kompem terpengaruh)
Ibu: Oooo..yg sekor tu....tu ayam golek..yg tu ibu x pandailah syg..
Aleya: Alaaa ibu kan ada resepi... ibu tgokla resepi...
Ibu:Diam sambil berkata dlm ati (byk jawab plak anak aku ni)..
Ibu: Mmg ada resepi tapi..oven ibu x boleh pusing2 nnti ayam tu x masak (huhuhu pandailah sgt sy menjawab) 
Aleya: Alaaa...kalau camtu..ibu beli jelah kat tepi jalan tu...(Mmg ada jual kat tepi jln dekat2 rumah sy)
Ibu: Amboi..! mcmane eya tau ni..
Aleya: Kan..die jual tepi jalan..semua org nampak...( kakakaka padan muka sy)
Ibu: Emmm... ok nnti ibu belikan..tapi janji mesti makan tau...
Aleya: (Ketawe tersengih...)

MORALNYA- SY KENE TRY BUAT AYAM GOLEK KAKAKAKA...

SO inilah ayam golek tu sy beli kat tepi jln harganya RM16..mula2 was2 juga nak beli takoot x sedap..tapi haahh amik kau x ckup..sedap gilos..patutla ramai yg beli kat situ..selame ni sy tgok je org beli..sambil pk sedap sgt ker..tapi mmg sedap pun..kompem akan beli lagi (mcm sy) huhuhuhu..masa beli ni sy ckp kat budakk yg jual tu jgn potong ye akak nak sekor camtu jer..(sebenonya nak tunjuk aleya ayam mcm mr.bean dia tu)...

4 ulasan:

Cik Cempaka berkata...

Mr bean, ambik burung..bakar..pastu kalo kecik..kasi pam sikit...bila time makan, meletops..pastu kalo lapar lagi...boleh kejar tikus plak..

eh, sejak bila sy leh hafal citer mr bean ni

Biey berkata...

Datang terjah dari belog Abg Ben..

Hot Entry!!
Realiti Kehidupan : Pasangan Suami Isteri VS Pasangan Zina !! ..

Dda Ly berkata...

hehehe comel betol la aleya nii..nk mkn ayam golek pulak yee..:)

meh ke rumah..
~Kau Mawarku...~
keep in touch ye..♥♥♥

Arif Azmi berkata...

Hi! Follower baru sini.. Kalau sudi terjah la balik.. ^^,

Bebelan Saja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...