Jom Ikut Saya

14 November, 2011

semalam..MAK ajak makan.....

ASSALAM

Bejumpa lagi kita.di alam maya ini..syukur kepadaNYA kerana memberi peluang utk kita berkongsi segala kenangan yg ada.
OK..kali ni..sy nak citer pasal semalam..
Sy pun tak tau apa tujuannya..tetiba semalam mak ajak kami adik beradik sefamily datang makan tengahari kat umah mak..puas sy tanya sebabnya..tapi mak cuma cakap saje jer..nak makan ramai2..musykil betul sy..bukannya ada besday sape2 pun..besday mak pun bulan depan nanti...itu yg peliknya.
lepas tu..tak pulak mintak tolong buat ape2 ker..lagilah pelik..biasanya mak akan cakap kalau nak buat ape2..then akan minta ktorg dtg tolong2 apa yg patut..tapi semalam..rilek jer masak sorang2 siap buat kuih lagi....tak penah tau mak sy mcm ni...tapi disebabkan semlm semua mood tengah hepi so sy malas nak pk pjg..ktorg pun makanlah ape yg dihidangkan bak kata pepatah
"rezeki jgn ditolak musuh jgn dicari"  
Antara hidangan yg mak masak
MEE KARI, NASI IMPIT, KUAH KACANG, SAMBAL UDANG
KUIH & DESSERT
KUIH SERIMUKA mak buat, TRIFFLE sy buat
amboi aleya & amira tak hengat ibu..
sebok nak makan dgn adik ipar sy..
tgoklah tu..mak sebok suh anak2 & cucu2 makan..
tapi dia tak makan
gambar tak elok sori lah
aidil & ayah
tgok tu aidil tak berbaju..
baru bangun tido trus gi rumah nenek
tengah blurr lagi tu...
sebab tu melekat jek kat ayah dia
bila dia nampak sy dtg bawak pinggan trus duk bawah nak makan..
adik & jiran
mak sy ajak juga jiran sebelah rumah

so inilah xtvt sy semalam..mula2 ingat nak kluar bawak anak2 gi library.
jap agi hujan lah plak sampai ke maghrib..emm dok umah je lah.

8 ulasan:

MaMa AiNi berkata...

bestnya kalau rumah mak mama dekat..bolih tapowww je makanan yg mak mama masak..he2x..

Kakzakie berkata...

Banyak juga mak masak. Saja dia nak menjamu anak-anak dia. Murah rezeki mak SN...

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- emm..best3...klu takde ape2 gi je umah mak..hihihi

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- alhamdulillah kak..tu lah pasal mcm2 jenis..masak sorang plak tu..hihi

miloais berkata...

iols berkenan ngan triffle tu beb...
kaler pink lagi topping atas tu!~

Sharifah Nadzarah berkata...

miloais- hehehe..jap agi kite n3 triffle ye..

munna berkata...

banyaknya menu.... ini yg best kalau duduk dekat je dgn rumah mak

Sharifah Nadzarah berkata...

MUNNA- ALHAMDULILLAH MUNNA..REZEKI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...