Jom Ikut Saya

25 November, 2011

Tak teringat...rupa2nya dah setahun usia SWEET MEMORIES...


ASSALAM

Dalam diam tak diam rupa2nya blog sy dah berusia setahun...
macamana sy boleh lupa ni??
walaupun sy tak ingat tarikh sebenar sy setup akaun ni tapi melalui n3 pertama, sy telah post pada tarikh 11/10/2010 maknanya pada 11/11/2011 haritu boleh dikira  
ANNIVESARY SWEET MEMORIES!!


 ~SYUKUR~


SEJARAH & KENANGAN
Teringat sy, dalam hati berkata mcm mana diaorg ada web sendiri ni ekk?? bestnya kalau aku pun ada..so..dari situ lah bermulanya angan2 nak berblog..mula2 dulu sy set up blog ni menggunakan nama 'kaklongkitchen'..konon2nya nak masukkan n3 masakan jer mungkin asyik tgok blog masakan....pada permulaan sy buat blog mmg byk cabaran..iaitu sy tak pandai nak buat n3..masukkan gambar & mcm2 lagi..blog sy masa tu mmg kelakar lah yg biasa2 jer..sampai satu tahap sy give up then sy stop sampai sebulan lebih coz tension..akhirnya dlm pertengahan bulan januari 2011 sy mula kembali bersemangat utk belajar mcmana nak berblog..tgok sana..tgok sini last2 dapat juga sy buat n3 masukkan gambar & sebagainya...& dalam masa yg sama sy telah menukar dari 'kaklongkitchen' kepada 'nadzarahal-habsyi'(nama sendiri) dgn title SWEET MEMORIES sebabnya sy tak nak terikat dgn n3 masakan sahaja dan juga nama kaklongkitchen tu ramai yg guna..sy nak jadikan blog sy sebagai tmpt utk menyimpan segala kenangan sy sekeluarga..hingga sekarang dlm usia yg setahun jagung ni, masih byk lagi yg sy blom ketahui dlm berblog & masih lagi belajar. Masih lagi segar dalam ingatan hingga hari ni..iaitu komen pertama yg sy terima utk n3 yg sy post..masa tu mmg sy gembira yg teramat sgt kerana blog sy ni ada org dtg & tgok trus jadik follower, nak tau sape?? blogger kak ilah jy & ayu citarasa rinduan u alls boleh klik kalau nak tgok apa yg dikomennya..
TQVM kat mereka berdua.
Sejak dari itu semangat utk berblog terus membuak2 hingga kehari ini walaupun tak sefemes mana. Itulah serba sedikit sejarah S.M yg dapat sy syerkan..klu nak syer semua nnti boleh jadik novel plak...hihihi...


HARAPAN
Harapan sy sebagai penulis blog S.M semoga sy diberikan kesempatan agar dapat terus menulis & berkongsi segala pengalaman..kenangan...& apa jua yg boleh dikongsi dgn rakan2 semua.....
doa2 kalian amat sy hargai.


AKHIR KATA
Akhir kata kepada rakan2 yang selalu datang..kunjungan kalian amat bernilai buat sy..kerana tanpa rakan2 blog, S.M ni mungkin tak ramai yg kenal walaupun  S.M tidak se gah mana tapi sy tetap bersyukur dapat berkenalan & berkongsi pengalaman dgn ramai kawan walaupun hanya di alam maya...
juga ampun & maaf dari sy sekiranya sepanjang setahun ni sy telah melakukan kesilapan ketika menulis..semoga ikatan persahabatan kita berkekalan hendaknya
AMIN..

11 ulasan:

Kakzakie berkata...

Pejam-celik-pejam-celik dah setahun SN. Tapi yg best tu dapat baca balik N3 yg lama-lama kan...

Malinda berkata...

caya la pah....akak tumpang bangga utk pah tahniah ye....=D

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- btul tu kak..klubaca n3 lama seronok sgt...tq

Sharifah Nadzarah berkata...

malinda- kak tq3..kak nnti kita promote blog akak k...tunggu...

munna berkata...

happy anniversary buat SM... dulu pun munna ingat nak buat blog pasal masak2 sebab dulu rajin sgt memasak skrg ni..dah kureng

Sharifah Nadzarah berkata...

munna- TQ munna..

lieyalatif berkata...

salam kenal

tahniah...hepi blog anivesari....mmg terliur lieya tgk sume hasil masakan.....aduh..camne nak diet ni ...baru tgk gambar udah tergode kekeekekekekekek

betultu, lieya pun dulu mule berblog lepas kawan2 fotopages hasut suruh bukak blog plak...terjebak laa lieya ekekekeekek

Sharifah Nadzarah berkata...

lieyalatif- salam kenal juga..
tq sudi dtg...
biasalah tgok blog masakan mmg tak tahan godaan..hihi

Citarasa Rinduan berkata...

sebenarnya kan..
permulaan berblog ayu pun tak pandai..

nak post entry mcmana?
nak masukkan gambar klik apa,
dah jadi blog ala2 karangan..

hahhahah...

sweet memory, tahniah buat anda..
happy anniversarry....
moga SM terus maju...

mama aini berkata...

Tahniah dear dah setahun !!!..dan semuga terus berjaya didunia blogging ni..

mama aini berkata...

Tahniah dah setahun blog sharifah..semuga terus berjaya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...