Jom Ikut Saya

24 November, 2011

ya ALLAH!!! ada org order kek dengan aku!!!!..nevesss!!!!

ASSALAM

Kepada semua rakan2 harap u alls sihat & ceria selalu..

SEMALAM...dalam tengahari sy dapat call...rupa2nya dari cikgu pra aleya..mula2 suspen jugak..ingatkan aleya ada buat apa2 kesalahan or nak bagitau pasal sekolah tahun depan..rupa2nya nak tanya akak boleh tak tempah kek..laaa..sy ternganga jugak masa tu tapi sib baik dlm telepon mana dia nampak..dia cakap kawan dia nak carik tempat tempah kek..so dia rekemen kat sy..katanya kek coklat yg sy buat dia makan sedap (cikgu tu yg kata bukan sy tau)...so dia mintak izin sy utk pas no hp sy kat kwn dia tu...sy masa tu mcm caye tak caye jek org nak tempah kek ni..so sy izinkanlah jugak...then bila ownernya dah call katanya nak 2 biji kek..mula2 dia suh sy buat cupcake sy cakap tak sempatlah..kira mcm bidan terjun..order semalam nak harini..kalau sy ni terer wat kek takpelah hihihi...so sy tolak yg cupcake tu..& dia ckp kek pun takpe..akhirnya semalam balik keje dlm hujan2 sy pun mencarik bahan utk wat kek..kebetulan stok kat umah mmg dah habis buat masa raya haji haritu..yg ada cuma tepung jer...order punya pasal hujan sanggup ku redah..kekekeke... alhamdulillah syukur..siap jugak kek tu walaupun bermcm dugaan yg melanda (kerenah anak2 ler+cik hb xde gi kenduri)...semua sy kene handle sorang2..huhuhu..terer x terer la kan...oklah jom tgok gambo kek tu plak..
 Jangan ketawa ye tgok kek sy ni..
 deco bidan terjun..mmg tak terlintas nak wat camner.
tapi bila dah siap mcm2 plak idea dtg..hampeh tul



Mungkin bagi dah biasa amik order..
kek coklat camni sebelah mata jer buatnya..
tapi bagi sy inilah pengalaman yg amat bermakna utk sy. 
(walaupun yg sebenarnya sy mmg berangan2 nak bisnes kek & kuih-muih)
OKLAH JUMPA LAGI 
edit: TQVM kat cikgu yang order kek ni..juga cikgu yg rekemen tu..klu sudi orderlah lagi

4 ulasan:

Kakzakie berkata...

Lepas ini kakak pulaklah tempah. Kalau betul SN buat business kakak mesti tempah balik kerja singgah rumah SN terus ambik senang kan.:)

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- ekekekeke...tergelak sorang2 sy ni kak..tapi semalam mmg gabra jugak...tq kak...

mama aini berkata...

mesti sedap kek tu..sampai dpt tempahan..alangkah bestnya kalau kita berjiran senang mama order..hu2x..

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- tak tahulah mama sy makan biasa jer..sy kek coklat kurang sikit minat tapi suka buat coz senang..hihi klu dekat apa salahnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...