Jom Ikut Saya

31 Mei, 2011

HASIL PANCINGAN


ASSALAM KWN2...
Kali ni sy nak tunjuk ikan yg dipancing oleh cik hb last week...sebelom ni x penah dpt ikan ni..biasenya ikan duri..sembilang..gelama..tapi kali ni dpt ikan pari lak...pastu ada ikan kembong & yg lain tu sy x tau ikan ape namanya...tapi bila digoreng sedap plak isinya..lemak2 gitu..ikan baru lah katakan...pastu ikan pari tu sy bakar..tapi gambar yg dah siap masak lupe plak nak snap..x sabo2 nak makan ikan pancing ni..kikiki...

Actly....memancing ni kiranya hobi baru cik hb lah..sy penah n3 pasal beli alatan pancing dulu...walaupun penat tapi seronok...coz bila time dpt ikan tu...pehhh..hepi sgt...biasenya anak2 lah yg xcited..pastu kalau cik hb mancing mlm..esoknya anak2 bangun akan tanye..mana ikan yg ayah pancing...tapi kdg2 x dapat pun...skrg ni dah jadi rutin setiap minggu mesti nak pegi memancing walaupun esoknya keje...(x penat agaknya)..tapi sy dah pesan ngan cik hb awal2.. sy x larang utk dia pegi mancing tapi klu penat jgn nak berangin lak..x pasal2 nnti anak bini yg jadi mangsa keadaan..DAN sy pesan juga jgn memancing ke lain udah ler huhuhu...alhamdulillah so far xdelah dia nak berangin x tentu pasal or wat hal.....coz memancing ni mmg memerlukan tahap kesabaran yg tinggi...
OK berbalik pada citer ikan  tu..sebenonya..cik hb mancing kat bwh jambatan second link (tau x second link tu).. rupa2nya ramai yg mancing kat situ..cik hb kata disetiap tiang jambatan tu ada org memancing..dia pegi berlima...ada bot yg akan hantar pegi & balik..(bayo ler)... so ikan yg kecik2 tu...diaorg bagi2 ler sorang sket.....

P/S (UTK YG X TAU) : SECOND LINK TU LALUAN KEDUA KE SINGAPORE (U ALLS BYGKAN LER..KAT BWH JAMBATAN TU DIORG MEMANCING)

8 ulasan:

Cik Puan Izan❤ berkata...

bila dah suka..penat pun tak kisah kan...^^

Sharifah Nadzarah berkata...

CIKPUANIZAN- EMMM..BTUL3....

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Hubby sy pun suka memancing dan sylah yg kena temankan dia..sonok gak duk tgk org mancing ni kalau hubby dpt ikn lagilah seronok .

Sharifah Nadzarah berkata...

CT- OH ye ker..samelah..kiter yek..tp mmg sronok bila dpt ikan..hihihi

kayrul-shah berkata...

salam kenal....bestnya dapat makan ikan fresh....

Syimama berkata...

kalau dah minat, semua seronok, lebih2 lagi bila dapat hasil lumayan....tapi abe sy lain cara: "ala i org sawah, kecik2 jenuh dah dok mancing, sekarang mancing je kat pasar, lagi cepat" malu pula dia nak kata "TAK MINAT LAH TU"

CN berkata...

wahh..sodappp tuee...dah la tengah lapar ni..tetibe pulak teringin nk mkn pari bakar

Sharifah Nadzarah berkata...

kayrul-syah - emm mmg best..tq dtg

syimama - biaselah kak..kite smua ada minat masing2..yg pentng ukhwah kita berpanjangan..

cn- hihihi..saje bagi terliok..tq dtg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...