Jom Ikut Saya

26 Julai, 2011

"Ibu!!! eya dapat pingat!!!!.."


ASSALAM SEMUA
SEMOGA RAKAN SEMUA CERIA SELALU..

OKLAH...n3 kali ni pula tentang anak sulong sy tu..aleya..biaselah dia kalau ada apa2 yg dibawa balik dari sekolah mesti tak sabor2 nak tunjuk sy..tak sempat nak masuk rumah..citer ni berlaku last week..alah biasalah bila dah bersukan mesti dapat hadiah btul tak??..kalau dulu masa kat sekolah KEMAS dia dapat piala..tapi kali ni dapat medal..tapi aleya panggil pingat..tak kisahlah nak yg penting hepi.. bila dah terjerit2 panggil sy nak tunjuk pingat dia tu..takkan sy wat tak tau jer..kecik plak ati dia kan..so sy pun cakap ok jom amik gambo,,leh ibu masuk dalam blog..nanti semua org tgok eya dapat pingat ni..mesti diaorg suke..hehehe.jgn mare ye kwn2..bukan ape..just nak bagi dia rasa usaha dia dihargai..budak2 zaman skrg ni sesetengahnya dah ada perasaan (bukan in love tau) tapi..perasaan malu..sedih..kecik hati..marah..geram..mcm2 lah serupa kita org dewasa..begitulah dgn aleya ni....yelah dah kita ibu dia mestilah kita tau perangai & gerak geri anak2 betul tak??..berbalik pasal pingat ni tadi..bila sy tanya eya masuk sukan ape ni..dia jwb..tak tau lah ibu..aritu eya tarik tali ..pastu tiup belon..hikhikhik..bila sy tanya menang ke kalah..dia jwb tarik tali kalah..eya tak kuat laa nak tarik..eya kan kurus...bila tiup belon plak dia jwb..eya tiup, belon tu tak nak beso2 pun..penat lah....sy yg mendengar ni nak ketawe pon serba salah..tapi lebih kepada kesian anak aku (dlm hati berkata)..tapikan pingat ni mcm pingat emas..cewahhhh..mungkin keseluruhan,,.kumpulan dia yg menang kot...entahlah coz mmg ibu bapa tak dijemput pun utk hadir...
Tapi ape pun sy bangga.
(panjangnya karangan..jgn boring ye)

SUKANEKA PRA SEKOLAH
GAYA SEORANG JUARA..

9 ulasan:

miloais berkata...

tahniah buat aleya...

seronok taw kalo gi tengok budak2 pra-sekolah ni bersukan...

cik hani berkata...

wa..tahniahh eya

mesti eya bangga dapat adiahkan pingat tu untuk mama dia tengok..

mamnya mesti bangga kan..
hikhik

Kakzakie berkata...

Wah... aleya memang hebat!! Suka auntie.


SN simpan apa saja hadiah anak dalam satu almari. Anak-anak kakak punya satu almari dah penuh dgn piala mereka sedari usia 4 tahun lagi...

Sharifah Nadzarah berkata...

miloais- tq3..mmg sronok tgok bebudak bersukan..kdg2 kita yg terover..kikiki

Sharifah Nadzarah berkata...

cik hani- hihi tq cikhani..
semua ibu bapa akan bangga bila anak berjaya...

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- tq kak atas pesanan
mmg sy simpan ape jer hadiah yg dia dpt...hihihi

MaMa AiNi berkata...

Tahniah buat aleya..mama eya pun mesti bangga ank dia dpt medal..he2x..memang kita kena jaga hati diaorg..biar rasa dihargai..

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- tq mama
btul3..sama2 menjaga hati kikiki

teratai berkata...

tahniah buat along, bakat sukan yg boleh digilapkan tu:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...