Jom Ikut Saya

02 Julai, 2011

PERSIAPAN RAYA - PART 1


ASSALAM
Bertemu di hari yg kedua utk bulan Julai ni..beberapa hari yg lepas sy x..sempat nak n3 apa2 coz sibuk jadik cikgu..kikiki..actly..kat ofis sy ni ada budak baru..so kene ajar ler..pastu lelaki lak tu..so agak terbatas sikit lah cara nak mengajar tu..ok lah hari ni sy nak share persiapan sy utk hari raya nnti..insyaallah...jom tgok..

LANGSIR TAHUN NI..Insyaallah..
Tahun lepas tak tukar coz pregnant so tahun ni tukarlah..yg murah2 jer... 
beli kat nagoya
corak & warnanya aleya & amira yg pilih
sy plan nak carik warna biru..
tapi bila dah tiba nagoya mata jadik juling tgok kain
aleya & amira pon dah boring tgok sy asyik pilih tapi x jadik so..
diaorg yg pilihkan
tetiba berkenan lak tgok corak & warnanya
mcm cinta pandang pertama gitu..


Baju sy & anak2..
actly..kain2 ni dari tahun lepas
tahun lepas tak jahit..semua beli jer
sebab pregnant..so tahun ni baru jahit...
Beli kain ni kat JAKEL..
biasalah jakel selalu offer..
sekarang ni pon tengah offer PRA-RAMADHAN
sape2 yg dok JB leh la dtg yer (ceh promote lak)
for info..ofis sy ni..dekat dgn JAKEL..
jalan kaki tak sampai 5 minit dah sampai
so bila ada offer sylah akan pegi dulu!!! huhhuhhu..

Kain utk dipakai raya pertama nnti..insyaallah..
yg plain tuk cik hb & aidil
yg bunga2 tu sy & my doter ler
yg murah2 jer..
ada lagi yg sy baru beli tapi x snap gambonya coz baru beli
made in JAKEL jugak...
dah dekat dgn jakel malas nak gi tmpt lain
Tahun ni mcm temanya warna purple pulak ekk..
OK lah jumpa part 2 nnti yer..
ape pulak citernya

8 ulasan:

cik hani berkata...

tahun ni raya salkan ye kak..
lgsir n baju baru.
thn lps pegnant, xbuat bju baru..
kena la qadar bju baru lebih ckit tahun ni.hihihi

Anna Qawina berkata...

kita hajatnya nak bli esok, tp bli pakaian siap le..kat mana ek d Kl / selangor yg dah offer? hehe

Sharifah Nadzarah berkata...

cik hani..
hihihi x le sakan sgt..tapi mcm balas dendam je ekk..ye lah tahun lepas x buat ape2..

Sharifah Nadzarah berkata...

anna..
beli awal2 senang..tapi kiter x sesuai pakai yg dah siap..mesti nak jahit sendiri...

farah adila berkata...

tema purple ke thn ni???
cantik...

MaMa AiNi berkata...

sharifah..bagusnya,dah beli persiapan raya awal2.. bulan puasa nanti tak delah terkejar2 nak beli itu ini...tema purple tu memang nampak cantik !!! wah pandai memasak n menjahit juga ya?..memang isteri mithali..

Sharifah Nadzarah berkata...

FARAH ADILA-
Nampaknya mcm tu lah farah..mata berkenan ngan purple lak..tq dtg

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- ye lah kak..senang sikit lagipun..sy ni bekerja..pastu nak menjahit pulak ..so kene la wat awal2...hihihi..memasak & menjahit utk keluarga sendiri jer bolehlah kak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...