Jom Ikut Saya

14 Jun, 2011

AGAR-AGAR SANTAN/GUDIR


ASSALAM & SELAMAT PAGI SEMUA
Semoga hari ini kita semua dilindungi & diberkati olehNYA walau dimana jua kita berada..AMIN.
OKlah..pagi ni sy nak syer pasal dessert...AGAR-AGAR SANTAN/GUDIR (GUDIR tu nama asal resepi ni sy amik di myresipi)..tapi yang sy buat ni telah diubah warnanya kepada PINK KALER..hihihi sesuke jek sy tukar warnanya..
Sebenonya sy buat ni jumaat lepas..hari tu rumah adik sy ada wat kenduri sket (buat lepas maghrib)..kalau buat hari bekerja..kompem la sy x sempat nak wat kuih yg gojess2...yg ni pun kelam kelibut sy membuatnya..balik keje sampai umah kol 6 lebih tu trus masuk dapoq..wat agar2 ni...pastu gula melaka lak xde (ingatkan ada)..emm..mula2 nak wat warna hijo..tapi tukar lak warna pink..(saje nak test pewarna yg baru beli)..nampak cantik la jugak warnanya...dah tu..siap jer masak dekat kul tujuh..emmm.nak tunggu keras lambat lagi...sy talakan kipas kat loyang pon lambat dia nak keras..last2 dah agak2 suam2 tu sy masuk trus dlm esbok bahagian atas sekejap jer keras sib baik x beku...kikikiki...so yang belen dari adunan tu sy masuk dlm acuan ni utk anak2 makan..utk adik sy dlm loyang beso..mmg sy buat 2 adunan sekali...tapi sy x snap gambo yg dlm loyang tu..x sempat...tgok gambor yg ade ni je lah ye...hihihi

RESEPI SY AMIK DISINI




7 ulasan:

Hafizah Mohamad berkata...

sedapnyer agar2 santan ni...ni kalau letak dlm peti es makan sejuk2 mmg segar jer anak tekak...tgk ni pun terasa sejuk kat tekak dah ni...he he he

Sharifah Nadzarah berkata...

HIHIHI BTUL3...KALAU CAMTU KENE WAT JUGAK TAU...TQ DTG

Nazrah Bakery & Dunia Kuih berkata...

SEDAP ..WARNA PUN MENARIK

Sharifah Nadzarah berkata...

HEHE tq3...agar2 cmni mmg sedap coz sejuk..laju jek kalau makan..tq dtg

mummy2k berkata...

rajinnye...sy sejak kawen xpnah nak wat dessert or kuih muih selain dr cekodok..kekeke

Kakzakie berkata...

Sesekali ubah kaler dari warna coklat jadikan pink. Namapak meriah sikit SN kan...

Sharifah Nadzarah berkata...

mummy2k - ye ker..klu camtu..try la buat yg ni senang jer...tq dtg

kakzakie - ye lah kak..cantik juga ekk..hihihi kebetulan xde gula melaka...tq kak dtg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...