Jom Ikut Saya

13 Jun, 2011

KAMBING & BELANGKAS


 ASSALAM KWN2..
SEMOGA KAWAN2 SEMUA SIHAT & CERIA SELALU...
OK..kalau tengok tajuk mcm pelik jer...tapi sebenonya sy nak citer xtvt sy & family sabtu lepas...mcm ni ktorg ada jemputan majlis maulud & aqiqah anak saudara sepupu di Damansara Aliff..mula2 plan x jadi nak pegi coz sy keje hari tu & majlis lak bermula kol 11..so ktorg pk segan lak nak dtg lambat..(kiranya dtg makan jer)..pastu masa tengah keje tu mak sy call..bgtau yang sepupu sy tu ckp dtg lambat pun xpe..mmg dia buat sampai petang...so bila dah dengar cengitu ktorg pun pegilah lepas sy balik keje..tapi sy x dpt nak snap byk2 gambo..beselah aidil xreti dok diam..cik hb lak sebok dok meratah KAMBING panggang..so hidangan yang disediakan biase lah  nasi beryani..& lauk pauknya..kambing aqiqah & kambing panggang...ada juga kuih muih & bubur...apepun TQ kepada sepupu sy tu..sedap semua makanannya..terutama KAMBING tu sampai tapau bwk balik..hihihi..

ANTARA HIDANGAN YANG DISEDIAKAN..

KAMBING PANGGANG YANG TELAH DIPOTONG-POTONG
Masa sy sampai KAMBING tu dah diturunkan dari tmpt panggang.. 
yelah dtg lambat..

Lepas balik dari rumah kenduri..cik hb ajak ktorg gi ronda2 stulang..lagipun cuaca x panas..masa tu baru lepas hujan..& ktorg berhenti kat tepi2..tu coz bebudak sebok nak tgok lautlah...& bot2 kecik yg ada kat situ..(actly kat stulang ni tengah sibuk buat jalan so pemandangan mmg x brape nak cun lah..)..dan masa ktorg duk merenung laut yg x brape nak biru tu..cik hb jumper BELANGKAS..mula2 sy ingat beso..(kepala otak dah pk nak bwk balik masak jer)..rupe2nya kecik jer..adalah dlm beso piring..sian plak..masih anak2 lagi..so ktorg just tgok je tapi bwk naik atas gak..bebudak jakun nak tgok..amik gambo & video sket pastu cik hb lepas kan semula...kalau beso mungkin sy bawak balik..sedap tu wat sambal...u alls penah tak makan BELANGKAS??...
so lepas dari tgok laut tu ktorg adalah pegi market cari brg sket baru balik..tibe rumah dah maghrib....
Penat tapi sronok...
Jom layan gambo..

baru jumpe..
kalau tgok camni geli coz kakinya tu...
tapi klu makan x hengat lak geli..huhuhu
zoom..nampak ler beso..
pestime tgok dia jalan..biase tgok dlm kuali..kikiki
tgoklah saiznya..kecik jer..
cik hb ckp xde isi kalau nak makan pun..

11 ulasan:

Wanieyra berkata...

Sedapnya......bestnya kalau dapat tumpang sekaki ni

Sharifah Nadzarah berkata...

hehehe...mmg best..makan free..tq dtg..

nuwairani ismail berkata...

assalam kak...betol ke sedap belangkas tu? tak pnah makan pon...

Sharifah Nadzarah berkata...

WASALAM..EMM PADA AKAK SEDAPLAH..XTAU LAH ORG LAIN..LAGI SATU TELURNYA TU PON SEDAP..ISINYA MCM KETAM..TAPI KLU NAK SIANG KENE PANDAI TAKUT KENE KAT RACUNNYA(KALAU X SILAPLA)..NNTI LEH MABUK KITER DIBUATNYA...HIHIHI TQ DTG

halila Ibrahim berkata...

Sedapnya nampak hidangan kenduri tu kan... terutamanya kambing panggang tu ... teringin pulak rasanya...

Emm ...belangkas tak pernah makan... rasa cam geli la...

Sharifah Nadzarah berkata...

EMM..SEDAP3..MMG PON MCM GELI BAGI YG X BIASE LA...HIHIHI TQ3

Nens Collection berkata...

x pernah makan belangkas..mcm geli..tp nk try mkn..hehe

Syimama berkata...

apa rasa belangkas tu ya... tak pernah makan

Syimama berkata...

apa rasa belangkas tu ya... tak pernah makan

Kakzakie berkata...

Belangkas tu macam kereta kebal askar ye. Heheh.... Kakak dulu masa baru-baru kahwin ada makan telurnya MIL yg masak lemak cili padi. Isi belangkas tak pernah makan pulak...

Sharifah Nadzarah berkata...

NENS COLLECTION- MMG MCM GELI..TAPI SEDAP...

SYIMAMA- RASANYA MCM KETAM SIKIT2..TAPI TELURNYA SEDAP..LEMAK2 GITU..

KAKZAKIE- BTUL3..TU KAK..MCM KETE KEBAL..BIASE ORG BYK MAKAN TELUR..ISINYA X BYK SGT...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...