Jom Ikut Saya

05 November, 2012

HOL 2012...

ASSALAM

Semalam..kami seluruh ahli keluarga telah mengadakan Hol Arwah Abah..seperti yang lepas2...
Sebelum tgok gambar terlebih dahulu sy ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada jemputan yang hadir semalam..hanya tuhan yang akan membalasnya..terutamanya kepada kakzakie..awal2 lagi dah buat n3..tq kak..oklah jom..disetiap gambar ada cerita.

 TUJUAN MAJLIS
 Selepas maulid..tahlil..diadakan juga tausiyah..dan diakhiri dgn asmaulhusna
sy tak pasti siapa nama penceramah ni tapi dia berucap dgn bahasa arab dan disebelahnya ada ustaz menterjemahkannya..tapi best tau ceramahnya..berkisar tentang hubungan kita dgn allah & rasul.
 OK..dari dekat...agak2 u alls kenal tak???



Majlis diakhiri dengan jamuan..mcm biasalah..setiap majlis mesti ada jamuan betul tak?..kami sediakan nasi beryani timbus kambing..dalca kambing..acar buah & buah anggur...kuih muih semua sumbangan dari antara jemputan yg hadir. mcm biasa lupe mesti ada..sy lupe nak snap gambo nasi beryani dlm dulang..tapi klu u all nak tgok boleh gi blog kakzakie...hehehe jom tgok.
 Masak kat belakang rumah...
 Kuih muih ni semua sedekah dari antara tetamu yg hadir....tqvm dari kami..atas sumbangan ini
 Makan berdulang..biasa bagi org johor..
 Dalam rumah saya.. dlm bulatan tu adalah KAKZAKIE..bertudung purple
 Lelaki di khemah
 KENAL TAK??..hehehe anggota kumpulan nasyid INTEAM pun ada..
namanya Saudara Abdul rahim b.Hj.Osman 
low profile je org nya..

Lepas makan tetamu pun mula beransur pulang..

 Aleya Amirah Aidil
mestilah kene ada..
 MUHAMMAD AIDIL MUHSIN BIN SULAIMAN
Untuk tatapan MAMA ZAKIE..
 Gambar ini haruslah ada..nak bergambar dgn habib2 yang ada cik hb segan...dia takut kene ckp arablaaa..ini pun sy paksa..hehehe

ALHAMDULILLAH..MUDAH-MUDAHAN MAJLIS BERAKHIR DENGAN KEBERKATAN...MOGA APA YANG DIHAJATKAN DIPERKENANKAN OLEH ALLAH SWT...INSYAALLAH JIKA DIPANJANGKAN UMUR...BERJUMPA LAGI TAHUN HADAPAN.



OK JUMPA NEXT N3 INSYAALLAH



8 ulasan:

Kakzakie berkata...

Alhamdulillah... segalanya berakhir dgn selamat.

Abang pun duduk sebelah pak arab SN. Asyik panggil abang sheikh. Ana-ente abang tahulah hihi... mujur boleh cakap melayu

Sharifah Nadzarah berkata...

KAKZAKIE- KLU ADA GAMBO MESTI BESTKAN??...APEPUN SYUKUR SEMUA DAH SELESAI...& TIMAKASIH BYK2 KAT AKAK TOLONG PASTKN DULANG2 MAKANAN TU..HEHE..

Rozita berkata...

bestnya dapat buat majlis camni..

Sharifah Nadzarah berkata...

ROZITA - ALHAMDULILLAH..TQ

syiela berkata...

bestnya adakan majlis camni.. alhamdulillah semuanya berjalan lancar

Sharifah Nadzarah berkata...

syiela- alhamdulillah...tq

ainhany berkata...

salam ukhuwah SN,

Dari rumah kak zakie, singgah pula ke sini...Alhamdulillah tumpang gumbira degn mjlis yag diraikan..Bertuahnya SN, lahir dari generasi para habib dan dapat berhimpun para hubaib...Subhanallah..

Tenguk pic,pun best inikan pula semasa prgram berlangsung...MUga ALLAH cucuri rahmat buat para pencinta agama juga. Amin


Sharifah Nadzarah berkata...

ainhany- salam ukhwah juga dari sy.
syukur semua berjln dgn lancar..begitulah kebiasaannya setiap tahun bagi mereka yg masih mengamalkannya..moga kita semua tidak lupa dgn fitrah kejadian kita...tq3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...