Jom Ikut Saya

20 November, 2012

Pergi Lagi...PESTA BUKU POPULAR 2012 @ DANGA CITY MALL

ASSALAM
Last week juga punye citer...
sekarang ni aleya..pantang nampak or terbaca pesta buku or ape2 yg berkaitan dgn buku..mesti mengajak ibu & ayahnya pegi..kekadang tu..dia akan tanya sy mcm ni.(contoh yer) ."ibu..petaling jaya selangor tu jauh tak??"  "sy jwb jauh..kenape?" .."mcmni eya ada baca ada pesta buku dekat sini..sini..sini (tempat tu lah sy pun tak hengat)..ingat nak ajak ibu pegi..tapi dah jauh..tak jadiklah.."..bygkanlah...mcm tu sekali...sampai sy ckp kat dia..yg ada kat johor bahru jer..kita boleh pegi ye nak..kalau negeri lain tak boleh..sebab jauh...lebih baik pegi kedai buku jer..atau pustakaan"..maka..rentetan dari soalan mcm tu yg byk kali ditanya kat sy..ntah mcmane satu hari tu..ktorg adalah terlalu kat depan danga city mall..nampaklah pulak kain rentang sebesor-besor tidak..pasal pesta buku ni..so kenelah pegi dah kat JB kan..tapi sebelum ni pun penah gak pegi pesta buku ni..ada citer kat sini...ini kira kali kedualah sy bawak diaorg ke pesta buku popular ni...okla jom tgok gambo2 yg dpt sy snap..
Buku motivasi
Resepi..
sy tak beli..tapi mak sy beli byk coz mmg murah..ada diskaun
Novel kanak2..
Agama..
plan nak beli buku UAI tu jap lagi terlupa..dah otw balik baru teringat nntilah klu rajin pegi lagi..
Novel Remaja
Resepi lagi..
 juling bijik mata tgok buku resepi ni..sy carik yg blogger punye takde la plak
Hasilnya..tak byk pun...2 novel kanak2 utk aleya & tmpt letak buku majalah tu..

OK..sape yang dok JB..kalau nak pegi masih ada masa lagi..pesta ni sampai 25/11/2012..kat danga city mall tu ye..kul 10am to 10pm...balik koje pun leh pegi..hehehe..

OK JUMPA LAGI INSYAALLAH





3 ulasan:

Kakzakie berkata...

Anak perempuan memang suka membaca SN. Semakin besar semakinlah jadi ulat buku... kadang rumah macam tak ada orang sebab masing-masing khusyuk mengulek novel.

atuk berkata...

Assalamualaikum Sharifah

Alhamdulillah
rajin baca buku

Zurina berkata...

riadah utk anak2 dmusim cuti sekolah...;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...