Jom Ikut Saya

08 November, 2012

Untuk jamuan akhir tahun...aleya & amirah..

ASSALAM

OK..jumpa lagi..seperti yg dijanjikan..sy nak citer mcm2 kan??insyaallah kalau diizinkan...sy mulakan dgn citer jamuan akhir tahun aleya & amirah lah ye..semlm lepas balik sekolah agama aleya terus suruh nenek dia (mak sylah) call sy..ingatkan nak ape..rupenye nak bgitau cikgu sekolah agama suh bawak makanan harini utk jamuan akhir tahun..so dia bgitaulah awal2 katanya nnti ibu boleh cari brg2..hehe pandai btul mengenekan ibunya..nak tau kenape..sebabnya semlm  sekolah kebangsaan ada wat jamuan juga..tapi bawak nugget je..sebab masa hari sbelumnya dia ckp dah lepas maghrib..stok brg2 pun tak brape nak complete ibu & ayahnya plak mcm malas je kan nak kluar..so sy cadangkan bawak nugget jer..maka semlm utk jamuan sekolah kebangsaan hanya bawak nugget sebungkus (sy minta mak tolong gorengkan coz skolah belah ptg) utk dibawa kesekolah.. konon2 tak jadi kes kene bawak nugget dia tepon sy awal2...bila sy tanye nak bawak ape...dia ckp mee goreng..oklah nak..DAN kebetulan semalam juga sy ada call cikgu amirah..niat nak bagitau next year amirah akan ke skolah PRA..serta nak ucap Tima kasihlah atas jasa2 cikgu tu kan..tapi cikgu tu bgitau sekali yg harini sekolah nak wat jamuan akhir tahun..then minta sumbangan kuih-muih atau makananlah..emmm..bertambah lah order sy...tapi oklah jugak bukan tiap2 hari mintak..akhir tahun jer..senang buat sekaligus utk 2 org..penat pun sekali jer..so sy plan nak buat kek..tapi bila balik rumah...amirah minta apam snow white..so mengapam lah sy mlm semalam...pagi tadi lak bangun awal dari biasa sebab nak menggoreng mee..hehehe...itu yg sy sarapan mee & apam harini..oklah pjg lak citer jom tgok gambo2..yg sy sempat snap..  
APAM SNOW WHITE
biasanya bila sy mengAPAM..utk first & second round kukus mesti habis kene ngap dgn org2 dlm rumah..terutama aidil..lupa lak nak snap gambo dia mkn apam..klu masuk mulut trus sebiji..risau sy takut tercekik..
Mangkuk besar tu utk amirah yg kecil utk aleya & dlm tapis tu bahagi 3...sy..mak & cik hb lerr
MEE GORENG & APAM 
utk aleya bawak sekolah agama pagi tadi..
disebabkn apam tu byk so sy suh aleya bawak sket ke sekolah
APAM untuk amirah..
dia tak nak mee so kuih jelah...tapi mangkuk besar lah.
SIAP!!!..
Ingat ibu pesan ape!!!??..mangkuk bawak balik ok..hahaha kedekut punye org..mangkuk plastik tu pun ko nak....biaq pi la nak ckp pe...sy suka kompol mangkuk tu sebab senang nak wat kek cokelat sy tu..kukus guna tu jer..okeeyyyss. 
tapi klu tak pesan pun cikgu2 diaorg akan suh bwk balik kadang2 siap ada isi lagi sbgai balasan kononnya..huhuhu



OK JUMPA LAGI NEXT N3 INSYAALLAH



12 ulasan:

4feet8 berkata...

keke..teringat adik lelaki sy ms kecik2. dulu, masa dia tadika, suka bawa bekal. dahlah guna TUPPERWARE, lepas tu mesti bekasnya tak sampai kat rumah. entah mana-mana dia tinggalkan..sedih mak saya..hehe

Sharifah Nadzarah berkata...

4feet8- hehe btul tu anak akak pun same..tapi botol air..firstday skolah dah tertinggal..

munna berkata...

apam warna warni.. mesti budak2 suka ni....

Sharifah Nadzarah berkata...

MUNNA- BTUL TU MUNNA..PENAH MASA BESDAY BWK GI SKOLAH ..BYK BUDAK2 MAKAN..HHEHE TQ MUNNA

atuk berkata...

Assalamualaikum Sharifah

boleh tempah apam.....he he

Qhaifa Nur berkata...

sklh amzar 6 thn, ambil reportkad hari ni..ada jamuan sekali..buatkan agar2 coklat saja....

Kakzakie berkata...

Anak kakak cikgu buat collection setiap sorang sepuluh ringgit senang kakak tak payah buat. Katanya makan KFC. Tak kisahlah janji tak suruh kakak buat itu-ini..

Sharifah Nadzarah berkata...

ATUK - WASLM..
HEHE BOLEH AJE...
PENAH SEKALI ORG TEMPAH NGAN SY...TAPI TAK SEMPAT NAK SNAP GAMBO...
TQ

Sharifah Nadzarah berkata...

Qhaifa nur- Hehe..terpk gak nak wat agar2 or puding tapi bahan tak cukup plak

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- aleya kat sek keb. cikgu ada bagi kfc juga kak..yg bawak dari rumah lain...hehe

Ibu Lala berkata...

akk belikan kek je untuk jamuan hari ni. harap derang suke. kalau hari keje ni nak buat apam la bagai tak sempat.
hye..salam kenal. nanti singgah ye..

Sharifah Nadzarah berkata...

ibu lala- tak kisahla kan yg penting semua hepi..tq dtg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...