Jom Ikut Saya

14 November, 2012

XTVT kedua cuti sekolah....go to TANJUNG BALAU..11.11.12..

ASSALAM

OK..citer last week yg tak sempat sy nak n3..
kami telah bermandi manda di tanjung balau..
xtvt tak dirancang..plan hari sabtu..ahad pegi..dah lama tak ke tanjung balau..last pegi masa sy sekolah...pehh lama giler kan??
awal2 cuti dah jenjalan..hehehe...ok jom tgok sebahagian gambo..selebihnya boleh tgok kat FB sy ye ..hehehe..
SIAP semua...jom gerak...kami bertolak pukul 8 pagi
Alhamdulillah...
disebabkan dah ada highway senai desaru tu..cepatlah perjalanan kami..dlm 1 jam jer..
Ad jualan juga..ada byk gerai2 tapi tgok kat fb yer
Ada menara penyelamat...i like..
Kedatangan kami disambut oleh cik monyet2 ni ..byk btul..bila parking jer..byk bergayut kat pokok2 depan tu..takut plak ...terus carik parking tempat lain
Datang dekat kami..cik hb boleh pulak dia panggil2 jap agi yg sekor ni dtg dekat..eeee..masa tu anak2 smua dah jerit2 takutttt...terus sy suh cik hb rives keta cepat...
Kami tak ada khemah..tapi nasib baik ada pondok kosong..coz dtg awalkan..masih lom ramai yg dtg..dari rumah mmg lom bekpes..so sampai2 terus bukak & makan dulu baru mandiiii... sy masak meehoon..nuget..ubi goreng..sambal tumis..jambu batu asam limau & mak buat nasik goreng..plus air nescafe..teh O..air masak/mineral.
AIDIL yang asyik sebut..aut bu..aut bu...
tak sabo2 nak mandi..sejak ada aidil tak penah lagi bawak dia mandi laut..
Mula turun kelaut..hehehe..mcm nelayan plak..
mula2 diaorg takut2...anak2 sy mmg penakut dgn laut..tapi bila dah lama..lupa diri plak..tak nak naik
Tgok tu amirah..sampai sy tarik2 dia...punyelah penakut..
ishh nampak bam bam lah sy ekk..kene diet ni..
asyik berpegang..takutkan buih2 ombak tu..saboje lah..pastu..
Cik hb bawakdia ke tengah sikit..air agak tenang sikit..baru lah dia ok jer..terus tak takut dah..
Tgoklah...dah sanben skrg ni..
lepas puas berendam..cik hb  oleh pulak ajak korek pasir nak timbus kaki..apa lagi sukelah dia
Mula2 kaki aleya...aidil ambik pasir dia campak jer kat kakak dia..
Pastu aidil..haa..ambik dia bantai melalak..pastu ok jer..belakon
Tgoklah..dia ok jer...mula2 jer takott..
Pastu amirah pulak..mula2 tak nak..tgok akak & adik dah buat dia pun nak..truklah cik hb mengorek pasir..sy mmg tak pegang coz tukang snap..
3 beradik...pastu kan..
Sy ckp kat diaorg..habislah kaki semua kene makan ketam!!..apalagi semua menangis la..yg over amirah la..huhuhu
Lepas tanam kaki...basuh balik kat air..berendam lagi!!!!
Puas main air..naik darat...tgok2 ada org nak main lelayang..besooooo...
Lepas dah puas main air..makan..ktorg pun bilas badan.. & balik..tapi ronda2 dulu kat situ..ada chalet..ada muzium nelayan tapi tak bukak..ada kedai cenderahati...pastu
Ada jeti kat chalet tu...panjang...tapi kami tak sempat nak jalan sampai hujung jeti coz dah hujannn..

Sambil tunggu hujan teduh..snap2..& gamba ni rasanya paling comel utk tamatkan n3 ni..hehehe

Akhir kata
SALAM MAAL HIJRAH 1434 UNTUK SEMUA 


oklah jumpa lagi next n3 insyaallah



psst: sy mcm nak buat tosei lah..resepi dah ada...mcm tak puas makan kat sini..klu jadik sy n3 k..mcmne la nak diet ni..hehehe 




14 ulasan:

AHMAD AFIQ berkata...

seronoknyer... my time soon with family

mama aini berkata...

bestnya jalan2 dgn anak2..cantik tempat tu..
slm maal hijrah buat sharifah..

Ibu Lala berkata...

wahh tanjung balau tu kat mana ek...menarik.
salam ziarah. jom singgah blog saya ye..

TiranaAduka berkata...

Salam sis..
ala seronoknya ....almaklumlah cuti sekolah...huhuhuhu...
sian kakak kena tanam....hahahahahha...


Salam maal hijrah sis hari kedua di tahun baru disini.....

Kakzakie berkata...

Sempat juga ke Tg Balau. Seronok betul mereka bertiga tu..

Kalau jadi nak buat tose tu jgn lupa hantar rumah kakak tau.

Sharifah Nadzarah berkata...

AHMAD AFIQ- SALAM KENAL & MAAL HIJRAH
MMG SRONOK LEBIH2 LAGI DGN FAMILY..MESTI DTG TAU...TQ

Sharifah Nadzarah berkata...

MAMA AINI- SALAM MAAL HIJRAH UTK MAMA JUGA...
SESEKALI MAMA..LAGIPUN DAH MULA CUTI SKOLAH..SIAN BUDAK2 KLU TAK KEMANA2...NNTI SESEKALI DTGLAH KE TJUNG BALAU..

Sharifah Nadzarah berkata...

IBU LALA- TANJUNG BALAU TU DI JB...DEKAT DGN DESARU...DTGLAH BEST BWK ANAK2..NNTI SY DTG BLOG AWK YE TQ

Sharifah Nadzarah berkata...

TIRANAADUKA- SALAM MAAL HIJRAH JUGA...TQ3..BWK ANAK2 MMG LE SRONOK..TGOK GELAGAT DIAORGKAN...HEHE..

Sharifah Nadzarah berkata...

KAKZAKIE- TAK SEMPAT KENE SEMPATKAN JUGA KAK..SIAN ANAK2 DOK UMAH JER..HEHEHE..

TOSE??..PLAN NAK BUAT ARINI UTK MAKAN ESOK..NAK ANTO TU X BRANI NAK JANJI..ESOK BYK PLAN NGAN BUDAK & MAK KAK...

TQ KAK

Mummy Akmar berkata...

Salam Kenal...Tak pasti pernah datang sini ke tak..

Just nak tanya Tanjung Balau tu di mana ye? Macam best je. Memang menarik tempat ni.

Gambar anak awak yang tertimbus menangis sebab kata ada ketam gigit kaki tu buatkan saya tersenyum di hari jumaat ni Hahaha..

Apa2 pon DONE FOLLOW

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

Sharifah Nadzarah berkata...

MUMMY AKMAR- TANJUNG BALAU TU DI JOHOR DEKAT DGN DESARU...

HEHE..SAJE JE TAKOT2KAN DIAORG..

TQ FOLLOW...NNTI SY JLN2 BLOG AKMAR PLAK YER..TAPI MMG PENAH JLN PUN..

TAKE CARE 4 U 2...TQ3

munna berkata...

seronoknya mandi pantai.... kat sini hujan memanjang nak buat aktiviti mcm ni mmg tak best

Sharifah Nadzarah berkata...

MUNNA- SESEKALI MUNNA..BWK ANAK2..CUTI SKOLAH KATAKAN..HEHEHE..KAT JB NI PUN HUJAN GAK MUNNA..BIASANYA PETANG..MASA PEGI HARITU KLUAR PAGI2..NGAM2 BALIK JER DLM KUL 2PTG TU HUJAN PUN TURUN...
TQ MUNNA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...