Jom Ikut Saya

29 Disember, 2011

Bila malas nak masak...

ASSALAM

Apa khabar semua rakan2...hope u alls sihat selalu ok..
hari ni sy just nak share xtvt sy hari isnin haritu..hari cuti ganti tu....
siangnya sy masak nasik goreng jer...tak snap pun...
bila malam dah malas nak masak...
ntah nape cuti panjang kali ni mood memasak agak kureng...
so sy ckp cik hb makan luar je lah....mula2 ingat nak gi fast food
bila tanya anak2 diaorg nak makan nasik..
emmm mmg takde tempat lain la..tmpt yg biasa ktorg pegi..
area tmn daya jer...
anak2 sy suka makan kat situ...layannnn jelah...
posing2 sebelum order sampai
mira...konon2 serius..
aidil..yg mmg tak reti nak dok diam..
masuk baby chair dia panjat....naik atas meja...
bila pegang dia sibuk nak turun...
tapi cik hb lah yg pegang..sy tak larat nak handle
aleya yg sibuk suh amik gambo dia
aidil..nak tau tak apa yg dia pandang tu....
dia tgok air yg kat bawah ni..
pastu jerit..cakap nak..nak..nak..
air bandung...teh o ais...
karet susu
nasi goreng daging merah...
cih hb punya..setiap kali makan sini mesti order ni..
tak jemu  agaknya..
sup ayam..utk anak2
sup ayamnya mmg sedap..sy tak reti nak buat mcm ni..
sebab tu anak2 sy suka makan kat sini...
mee hun tomyam..sy punya
i like..hari2 makan pun boleh..
(pandai cakap org x jemu,sendiri pun sama)
hahaha
sotong goreng tepung..
sy pun suka jugak ni..klu dtg mesti order sotong ni..
sedap..aidil plak suka tepungnya..hihihi
alhamdulillah kenyang kami anak beranak.

oklah jumpa lagi next n3...

12 ulasan:

~ yus ~ berkata...

aidil sama dengan anak saya Arif. Kalau ke kedai makan tak reti duduk diam. Tapi oklah bukan Sharifah yang pegang dan handle dia, kalau saya mmg saya yang kena handle saya sampai habis makan...huhu

Malinda berkata...

pah akak nak tumpang lapan kaki bleh..? ...hihihihi

MamaEma berkata...

sedap-sedapnya order makanan...

Kakzakie berkata...

Kat main-road depan tu ke SN? Kakak tengok tomyam tu tak boleh tahan... lain kali kakak nak cubalah. Boleh kita makan sama-sama kan hihi...

wahida berkata...

bihun tomyam tu dah memanggil2 aku...huhu...

Sharifah Nadzarah berkata...

YUS- kita gilir2 yus pegang aidil..hihi tq

Sharifah Nadzarah berkata...

malinda- kak..boleh3 xde masalah..hihi

Sharifah Nadzarah berkata...

mamaema- rezeki..tq ema

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- kat jalan nibong kak...trafic light simpang 4 yg nak ke setia indah tu...alah klu akak nak gi calling2 jer kita..nnti kita tunjukkan..tq kak

Sharifah Nadzarah berkata...

wahida- hehehe hahhh pi carik lepas ni ok...kikiki tq

~ raihazi ~ berkata...

sotong goreng tepung mmg best! sofia mkn tepung nya aje, mama kenyang lebih :)

Sharifah Nadzarah berkata...

raihazi- btul3...aidil pun suka tepungnya...tq dik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...