Jom Ikut Saya

15 Disember, 2011

Hidup berjiran..Rambutan fresh

ASSALAM

Hari ni mood ceria...tak mau sedih2 lagi...
byk n3 masakan yg menanti utk diposting..
tapi sy tangguhkan utk menghormati apa yg disini & disini
so pagi ni sy share ini dululah yer...kita makan buah dulu..
rambutan ni jiran sy yang bagi..
bukan jiran sederet rumah sy tapi seberang parit besor belakang rumah sy...
kami mmg dah lama kenal sejak pindah disitu lagi..
diaorg keturunan India..sy biasa panggil auntie & uncle jer..
disebabkan rumah kami belakang parit so adalah tanah sikit..
boleh lah tanam apa yg patut termasuk juga auntie tu..
dia siap bela ayam lagi..
jadi rambutan ni auntie india tu lah yg bagi..
nak tau tak camne dia bagi
just campak jer dari seberang sana ke sini tapi cik hb hop ler..
kikiki
banyak tau ni..nampak cam sikit sy bagi dgn mak juga.
Haaaah..inilah pokok auntie tu..lebatkan buahnya menjadi betul.
sekarang ni mmg tengah masak ranum..
hari isnin hari tu diaorg petik kebetulan ktorg ada kat belakang
itu yg dia bagi sikit.rezeki..fresh lagi
masa ni uncle tengah panjat pokok tu..u alls perasan tak?
 gambar ni sy ambil dari belakang rumah mak
kalau rumah sy tak nampak sgt coz ada pokok rambutan juga
(arwah abah tanam)
Inilah dia buah rambutan ktorg..sy snap dahan yg bawah2 jer
belum masak lagi masih hijau
tapi tak berapa menjadi mcm auntie & uncle tu punya
tapi alhamdulillah ada rezeki utk merasa.
Ini pulak pokoknya..tak berapa besor mcm jiran sy tu
pokok ni mmg betul2 belakang rumah sy.
insyaallah dah masak buahnya nanti sy n3 ye..
jumpa lagi.

8 ulasan:

Kakzakie berkata...

Rambutan kat rumah kg kakak pun belum masak lagi... mungkin lepas CNY baru masak...

Sharifah Nadzarah berkata...

Kakzakie- mungkin juga kak sama dgn pokok sy tu..tapi jiran sy ni cepatlah pulak masaknya..hihi tq kak

Wanieyra berkata...

Sedapnya...

azian berkata...

rambutan umah sy sgt lebatttttt....
dok kait selalu bg kat org...tp dah tinggi.....addehhhh....syg jek ....

Sharifah Nadzarah berkata...

wanieyra- tq2

Sharifah Nadzarah berkata...

azian- wahh mintak sket..kiki

mama aini berkata...

bila dah masak ..sharifah pos sikit kat mama ya..he2x..

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- hehehe..insyaallah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...