Jom Ikut Saya

07 Disember, 2011

Excitednyaaaa nak sekolah!!

ASSALAM & SELAMAT PETANG

Sekarang tempat sy tengah hujan lebat sangat...
berserta dgn guruh & petir...takut..risau semua ada..

Petang ni mood sy ok plak..walaupun keje mcm byk tapi dari pagi tadi dapat invoice terus buat..x tangguh 2..so bila dah petang tak le kelam kabut sgt. Biasalah sy ni kekadang rasa malas jer nak buat keje tu yg bertangguh..tapi tangguh sy tak boleh sampai esok mesti siap hari ni..hihihi
Oklah lupakan citer pasal keje..
sy nak citer pasal persiapan persekolah anak2 sy..
tahun ni 2 orang akan sekolah..
aleya darjah 1...amirah tadika....
 sy agak neves jugak..byk betul nak disiapkan yek
mana nak isi borang..nak beli kelengkapan..
itu belum beli buku lagi..huhuhu 
so last week sy bawaklah anak2 sy tu gi carik apa yg patut
jom tengok tapi ada lagi yang belum beli tu..
mungkin weekend ni nak settlekan.
jom tgok
 sama tak dgn u alls
 BEG & BOTOL AIR
Semuanya nak warna pink..aduhhh fening sy...
takpelah biarlah beg2 tu diaorg yg pilih tapi dgn persetujuan sy jugak..
klu sy tak stuju kene pilih yg lain
Angry Bird tu Amirah punya..& 2 lagi tu aleya utk sek agama & keb.
botol air plak mula2 dah beli 2 pastu sy gi beli lagi 2..over plak ibu dia ni 
(bukan apa sebab murah, tak guna simpan)
 KASUT & STOKIN
ALEYA 2 PASANG..AMIRAH 2 PASANG
Aleya skrg dah pandai memilih..tak nak kasut yg murah2..
tahun lepas beli asadi tahun ni tak nak asadi so dia pilih yg berkotak tu..tapi 
sy respek kat amirah walaupun kakaknya sibuk nak kasut miki segala..
dia pilih kasut yg longgok2 jer kat tesco tu..
sy tanya nak tak kasut mcm akak dia jawab tak nak. bagus betul anak ibu..
kesian pun ada jugak..akak kasut mahal adik kasut murah..
adil kah sy?? isyyy kalau pk ni boleh jadik isu..
lebih baik tak payah pk..benda dah beli
TUDUNG & TRACKSUT
Tudung tu mestilah utk aleya....
tracksut tu utk amirah..biasanya tadika awal2 akan pakai baju & track sendiri
tapi baju t-shit putih belum beli...insyaallah weekend ni.

Skrg ni sy tengah sibuk menjahit baju kurung aleya...
dah siap nanti sy n3 ok.
utk stationary pulak mmg dah ada banyak..
so mmg dah cakap dgn anak2 sy tak payah beli lagi
 tunggu naik sekolah je..utk beli buku la pulak..
standby je ongkosnya ye cik hb.
kikiki.

12 ulasan:

munna berkata...

anak munna yg baru 4 tahun tu pun teruja ..sibuk suruh ummi dia belikan beg sekolah..gara2 tgk sepupu sepapat dia sibuk dgn brg sekolah

ziana berkata...

ishhh Mak dia yg over nampaknya

LinRosly berkata...

Assalamualaikum...

Dah Siap Beli Peralatan Sekolah...Kak Lin Belum Beli Apa2 Pun...Lewat Sikit Kot...

Chempaka Aziz berkata...

salam.

mmg utk kali pertama ni bajetnya memmglah terlebih sikit kan...tak pe,pelaburan tu.

ank sya pulak thn ni semua pakaian baru walaupun nk masuk djh 4.dah naik pangkat,uniform baju kena tukar lah pulak...hihi..

semua teruja nk ber"baru" di hari persekolahan nnti kan...selamat masuk sek utk 2 beradik tu!

atuk berkata...

Assalamualaikum Sharufah

saya belum buat persediaan lagi

Wassalam

Sharifah Nadzarah berkata...

munna- biasalah munna anak kita pun dulu sama jugak..hihi tq

Sharifah Nadzarah berkata...

ziana- teruja anak nak sekolah kikiki..tq

Sharifah Nadzarah berkata...

linrosly- tak nak jadi mcm last year kak..lambat beli kasut byk dah takde saiz..tq kak

Sharifah Nadzarah berkata...

chempaka aziz- ye lah bajet utk pertama kali ni byk sket takpe utk anak2..harap2 boleh memberi semangat dia utk belajar..tq

Sharifah Nadzarah berkata...

atuk- sy pertama kali..so agak neves itu yg prepare awal2..
tq atuk

azian berkata...

sharifah...
hamboiii....teringat kita masa dulu2...
muaz pun dah sy belikan sikit2...
beria jek lebih nak kesekolah mula2 aje...pastuh dah malas dah nak pg...heheheh

Sharifah Nadzarah berkata...

azian- yan!!!! lama menyepi..apesal???
tu la yan kejap jer dah nak skolah anak2 kita ni..tapi yg over maknya..kiki tq yan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...