Jom Ikut Saya

07 Disember, 2011

CAWAN...

ASSALAM

Kepada semua rakan2 blog..
maaf dari sy kerana dalam beberapa hari ni sy tak dapat nak update apa2 n3, sy pun tak pasti kenapa....
rasanya mcm malas sgt nak taip apa2 cerita..
tapi sy tetap BW kesana sini..
biasa klu mcm ni..
sudah pasti sy ada memikirkan sesuatu hingga menganggu fikiran sy.

Ya allah kau permudahkanlah segala urusan ku didunia ini. amin

Hari ini..alhamdulillah..
ada semangat utk berblog..
tapi ada masanya mood sy ntah kemana2..

CAWAN 

Kenapa dgn cawan ni??? mungkin u alls tertanya2...sebenarnya dah lama sy nak share dgn u alls...tapi lupa jek nak snap gambo cawan ni...sy bukan nak jual cawan ehh...hihihi
CAWAN ni cawan lama..sejak dari sy sekolah dulu mak sy dah ada CAWAN ni..brandnya pun yg org dolu2 punya..sy pun tak hengat ape namanya.
CAWAN ni dah banyak berjasa kepada sy, sy gunakannya utk menyukat adunan utk membuat kuih muih ..kek & sebagainyalah...CAWAN ni mak sy yg punya..sy mintak sebiji...mmg dari dulu mak yg ajar sy sukat guna cawan..katanya senang dari guna timbang...so hingga sekarang sy masih lagi menggunakan CAWAN ni..pernah juga sy cuba cawan lain tapi hasilnya kurang memuaskan...TQ kat mak atas tunjuk ajarnya juga bagi sy simpan sebiji cawan tu...hehehe
U ALLS SUKAT GUNA CAWAN MACAMANE??

OKLAH JUMPA LAGI

8 ulasan:

ziana berkata...

Hua..hua tak pernah buat kek or kuih..so tak penah sukat..kesian tak??

Kakzakie berkata...

Kalau kakak lagilah SN memang guna cawan tapi tak sukat pun sebab itu tak boleh buat resepi masuk blog. Kakak buat pakai agak-agak aje...

LinRosly berkata...

Assalamualaikum...

Mak Kak Lin Pun Masih Ada Lagi Simpan cawan Tu...

mama aini berkata...

mama pernah buat kek guna sukatan cawan..he2x..lama tak buat kuih dah !!!..hu2x..

Sharifah Nadzarah berkata...

ziana- x lah..nnti dah sampai seru buat juga kot..hihi tq

Sharifah Nadzarah berkata...

kakzakie- btul tu kak..sy pun kdg2 agak2 jer..nak share kat blog takut org buat tak jadik plak..hihi tq kak

Sharifah Nadzarah berkata...

linrosly- orang lama mesti ada btul tak??

Sharifah Nadzarah berkata...

mama aini- nanti ada masa buat & n3 ye mama..tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...